Fredag d. 21 juli deltog 150 mennesker i protesten i solidaritet med Al-Aqsa Moskeen i Jerusalem, Palæstina.

Protesten var planlagt i forlængelse med fredagsbønnen i Fredens Moske og de bedende, af alle nationaliteter, stillede sig frem foran moskeen for at demonstrere mod de israelske styrkers forbud mod bøn i Al-Aqsa moskeen, samt opsætningen af en sikkerhedskontrol ved moskeen. Situationen har tiltrukket meget opmærksomhed rundt omkring i verden i og med, at det er en historisk lukning af Al-Aqsa-moskeen.
Der blev afholdt taler ved imamen i Fredens Moske, Radwan Mansour (billedet), og kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad, der begge havde fokus på muslimernes indsats i situationen og hvordan de kan støtte sagen, trods afstanden på 3300 km til Aarhus.
Opsummerende var deres råd, at de deltagende muslimer skulle bruge deres netværk, samt de sociale medier, for at sprede kendskab til Al-Aqsa-moskeen, samt de israelske styrkers forbud mod de bedende i Al-Aqsa.

Rådene i talerne blev straks taget i brug, da de frivillige arrangører sendte et fælles video-opråb som støtte til muslimerne i Al-Aqsa gennem de sociale medier. Derudover har 25 andre byer i Europa, på samme måde, stillet sig frem i solidaritet med palæstinenserne og moskeen og samtidig brugt de sociale medier til at sprede budskabet.

I dag tirsdag har de israelske styrker fjernet sikkerhedskontrollen, der muligvis kan fortolkes som et respons på de demonstrationer, der er poppet frem rundt omkring i Europa.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.