I går tirsdag var det endelig blevet tid til at give sin stemme til dette års kommunalvalg/regionsrådsvalg. En masse mennesker var dukket op i Globus1, netop for at sætte deres kryds og have medindflydelse på, hvad der skal ske i deres lokalområde.
Én af dem var 54-årige Karin Pedersen. Hun var mødt op, fordi det ifølge hende er meget vigtigt, at vi opretholder demokratiet, hvilket man eksempelvis gør ved at gå ud og stemme. Spurgt, hvorfor hun syntes, at det var så vigtigt at stemme, var svaret, at vi borgere også skal blive hørt: ”Jeg håber jo på, at vi stadig har medindflydelse på vores lokalområde, altså hvad der sker i Aarhus.”
Karin personligt stemmer på Socialdemokratiet, fordi hun stammer fra en arbejderklassefamilie, hvis interesser Socialdemokratiet i mange år har varetaget. Hun håber på, at flere personer stemmer ved valgene: ”Man må jo håbe, at de unge mennesker lærer så meget af demokratiet, at når de bliver 18 år, går de hen og stemmer – og at de selvfølgelig tager deres forældre med.” 
Unge: Integration og arbejde
Udover Karin fik vi også snakket med Signe Andersen og Diva Saskia, som også mener at det er meget vigtigt at stemme: ”Det er vigtigt at sige, hvad man mener, ellers så kan man ikke tillade sig, at brokke sig, hvis det ikke går den vej, man ellers ville have, det skulle,” siger Signe.
Da de skulle sætte deres kryds, lagde Signe meget vægt på, at det parti hun stemte på blandt andet skulle gå op i integration:
”Jeg ser en masse mennesker, som ikke får lov til at være en del af samfundet, og jeg kunne rigtig godt selv tænke mig at arbejde på det område, og så er min stemme min måde at give lidt på, inden jeg selv kan få lov til at komme ud på arbejdsmarkedet.”
Diva til gengæld lagde meget vægt på arbejdsmarkedet og uddannelse. Hun mener, at man skal skabe flere arbejdspladser, og uddannelserne skal blive bedre.
Spurgt, om de tror at stemmeprocenten kommer til at stige i år i forhold til for fire år siden, nikker de begge ja: ”Helt sikkert, fordi der er rigtig meget på de sociale medier, som gør at man når ud til flere mennesker end bare ved at hænge valgplakater op.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.