Tænk sig at få et komplet badeværelse på een gang – med elinstallationer, sæbehylder, spejle og det hele!
Det er sådan, renoveringen i Blok 4 på Gudrunsvej foregår. I stedet for at lade håndværkere gå og sætte fliser op, montere wc og så videre, så kommer hele badeværelser ind ved hjælp af en kran, som skubber den tonstunge sag ind gennem et hul i altanen.
Den sydligste opgang i blokken får på denne måde 14 badeværelser ind med kran. Arbejdet udføres af JCN Bolig, der har entreprisen med renoveringen af hele blokken. Det er denne blok, der snart gennembrydes, så der næste år kan køre biler igennem boligblokken.
Hvert badeværelse vejer 2.500 kilo. Med kran blev de løftet i helt op til 7. sals højde og skubbet ind i lejlighederne.
TV2 Østjylland var på stedet og filmede, da et af badeværelserne blev skubbet på plads.
Det er et pilotprojekt, som JCN Bolig vil bruge til at drage erfaringer, som vil kunne bruges i renoveringen af hele Gellerupparken og Toveshøj. Byggefirmaet har indtil videre dog kun entreprise på Blok4-renoveringen.
Det er første gang nogensinde i Danmark, at et badeværelse med toilet, brusekabine og vaskesøjle er blevet monteret på sådan en måde, oplyser TV2 Østjylland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.