Efter onsdagens massive inspektion fra myndighederne var der fredag eftermiddag stuvende fuldt alle vegne i indkøbscentret.
Onsdag eftermiddag i denne uge myldrede det pludselig med helt særlige gæster overalt i Bazar Vest. Mere end 120 ansatte ved SKAT, Arbejdstilsynet, Fødevarestyrelsens Rejsehold og Politiet kom nemlig på uanmeldt besøg. Godt 40 af stedets 100 butikker blev kontrolleret for alt fra regnskaber til opbevaring af fødevarer og egenkontrol, dokumentation for ansættelse af medarbejdere og meget mere.
Det var en voldsom oplevelse ifølge én af de forretningsdrivende, som Gellerup.nu efterfølgende har talt med:

”Pludselig stod der 15 personer i mit lokale på én gang. Det er rigtig mange. Og det eneste de endte med at sige til mig var, at jeg skulle være opmærksom på om mit gulv er glat, og så passe på de tunge sække vi bruger. Ellers var der selvfølgelig ingenting at komme efter hér,” forklarer ejeren, hvis Smiley-skema da også vidner om, at han har orden i sagerne.
Center-ejer: Det var overdrevet
Ejeren af Bazar Vest, Olav De Linde, deler de handlendes frustrationer og har overfor TV2 Østjylland kaldt aktionen ”alt for voldsom”.
”Det er at skyde med ret store kanoner for at finde nogle ting, der ikke er i orden,” lyder det fra udlejeren. Han peger blandt andet på at bazaren er dækket af næsten 100 overvågningskameraer, som politiet også har mulighed for at få adgang til. Derfor mener Olav De Linde da også, at aktionen kunne være foregået på en mindre voldsom måde.
Enkelt restaurant lukket
Fredag eftermiddag, hvor larmen af stemmer på utallige sprog blander sig med duften af frugt og grønt og nylavet mad overalt i det store bazar-kompleks, snegler indendørs ”trafikpropper” sig afsted, mens der handles, sludres og drikkes te og kaffe på samtlige ledige kvadratmeter.
Et enkelt sted vidner nedrullede skodder og en hastigt fjernet Smiley-rapport dog om at alting ikke er helt som det plejer.
På grund af manglende hygiejne valgte Fødevarestyrelsen nemlig helt at lukke én af restauranterne med øjeblikkelig virkning. I alt blev der givet påbud til i alt 15 af de 16 steder som blev undersøgt af denne myndighed. Blandt andet blev der konstateret rygning i lokaler som blev brugt til tilberedning af mad, og glatte gulve.
Herudover fandt myndighederne to butikker som ikke var registreret nogen steder, og 21 virksomheder kan se frem til at få kontrolbesøg igen i den nærmeste fremtid for at få hjælp til at få orden i alle deres forhold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.