Efter at skolen blev sat under skærpet tilsyn har rygterne gået om, at skolen er ved at lukke. Det har intet på sig, oplyser skolens leder Ahmad Moussa. Lige nu optager de elever til det nye skoleår.

Jeg er på besøg på Lykkeskolen en varm forårsdag og får en hurtig rundvisning af Ahmad. Skolen ligger i gamle lokaler og minder lidt om min gamle folkeskole. Den trængte også til en kærlig hånd. Klasselokalerne er små, men det går heller ikke ret mange elever i hver klasse, så der er plads til alle.
Ahmad Moussa er frustreret over, at skolen er sat under skærpet tilsyn. Jeg spørger lidt ind til, hvorfor den er blevet det og hvad der nu skal ske. ” Vi har ikke fået at vide, hvordan vi skal forholde os til det, ”siger Moussa, som heller ikke ved, hvornår det bliver ophævet, men han regner med, at det bliver inden næste skoleår begynder.

"Hvis jeg laver fejl i den måde, jeg kører skolen på, vil jeg gerne have det at vide og hjælp til, hvordan jeg gør det bedre.” Der er nogle gange ting, Moussa ikke er opmærksom på, men han lytter og gør alt for at forbedre de ting, der kunne være et problem.

Bøger på depotet
Noget af det, som kontrollørerne anmærkede, var, at der på depotet var bøger, hvor billeder af nøgne mennesker var streget ud. Til det siger Moussa, at det kan være forældre, som ikke vil se den slags i deres børns bøger. De benytter sig i hvert fald ikke selv af censur på skolen. ” Vi underviser efter loven og har ikke censur af skolebøger, ligesom vi f.eks. heller ikke har regel om, at pigerne skal have tørklæder på.
” Moussa viser mig et billede fra en eksamen, hvor to af pigerne ikke har tørklæde på, men i de klasser, jeg var rundt i, var der også enkelte uden.

Jeg møder en biologilærer udenfor og han forklarer, at han ikke pakker noget ind fordi det det er en muslimsk friskole.  ” Jeg lærer dem, hvordan kroppen ser ud og jeg underviser på den måde, jeg altid har gjort.”

"Hvis jeg laver fejl i den måde, jeg kører skolen på, vil jeg gerne have det at vide og hjælp til, hvordan jeg gør det bedre.” Ahmad Moussa.
Børnene får en god fremtid
På skolen klarer de fleste børn sig godt fagligt og der er fokus på, at alle børn skal blive til noget. Ifølge hjemmesiden ligger skolens nuværende 9. klasse tredjehøjest i hele Århus, når det gælder uddannelsesparathed til gymnasiet.
Der bliver undervist i alle de fag, som også findes i folkeskolen, men der bliver også undervist i arabisk og religion, herunder islam. Arabisk er dog ikke obligatorisk.
På skolen gør de meget for at modarbejde radikalisering blandt skolens elever via samarbejde med politiet.  Der findes heller ikke nogle elever på radikaliseringslisten.

Fordi nogle forældre kommer fra en anden kultur og måske ikke helt kender til det danske demokrati og hvordan de gebærder sig i det, har skolen et fag, der hedder medborgerskab, hvor eleverne lærer det ting, deres forældre måske ikke har været i stand til at lære dem.  ” Vi har rigtigt mange tidligere og nuværende elever, som er politisk aktive, frivillige, laver elevrådsarbejde og foreningsarbejde. De er gode samfundsborgere,” siger Moussa”.

Der er plads til dit barn
Lykkeskolen indskriver lige nu børn til næste skoleår og der er også plads til dit barn. Moussa forklarer, at det slet ikke har været på tale at lukke skolen og at forældrene sagtens kan indskrive deres barn.  Der er plads til 5- 6 stykker i hver klasse.
Den sidste dato for indskrivning er den 5. september, så der er god tid til at få det gjort endnu.  ”Når det nye skoleår starter, er det skærpede tilsyn forhåbentligt også ophævet, ” slutter Moussa.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.