Anett Christiansen er boligsocial medarbejder i Gellerup. På kun et år har hun haft kontakt til et hav af bydelens forældre og børn. De fleste har haft svært ved at finde rundt i junglen med fritidsaktiviteter, procedurer og kontingenter. Hendes hårde arbejde har betalt sig, og i dag går omkring 100 flere til fritidsaktiviteter.

Ifølge Anett Christiansen er rigtig mange forældre, som hun møder i Gellerup og Toveshøj bekymret for, at deres børn bruger alt for meget tid bag skærmen. De er bange for, at de bliver overvægtige, får en usund livsstil eller ender i dårlige fællesskaber på nettet. Selvom disse forældre har haft viljen til at sende deres børn til fritidsaktiviteter, har det være svært for dem at gøre det på egen hånd.

Nogle har mellem 4-8 børn og har ikke overskud til at tilmelde børnene til en sport. Andre har begrænsede sprogkundskaber og kan ikke finde ud af tilmelding, kontingentbetalinger og sagsbehandlingen. “Mit generelle indtryk er, at det sværeste har været at skabe sig et overblik over, hvad deres børn kunne gå til,” fortæller Anett. Hun har boet i området i 19 år og har derfor en rigtig god kontakt til rigtig mange beboere i området.

Anett har udarbejdet et kort over området, der viser, hvor de forskellige fritidsaktiviteter er. Det har vist sig at være guld værd for beboerne.

Aktiviteter i Gellerup

Utrættelig støtte fra et kendt ansigt
Det er børn helt ned fra til 2-3 års alderen og op over de 13 år, som Anett har hjulpet i gang. Det unikke ved den hjælp som hun giver er, at hun er et kendt og pålideligt ansigt fra kvarteret. Hun har lyst til at hjælpe den samme beboer ti gange, hvis det skulle være. Desuden hjælper hun de økonomisk trængte med at søge fritidspas og prøver at finde andre muligheder, hvis de ikke kan få fritidspas.

Hun følger altså beboerne fra første henvendelse indtil de kommer i mål med deres ønsker. Hun lytter især til børnenes ønsker og har mulighed for at tilbyde dem en foreningsmentor, som kan aflevere og hente dem fra deres fritidsaktivitet. “Nogle forældre går rundt og tror, at de kender til deres børns ønsker. Men nogle gange viser det sig, at børnene vil noget helt andet. Her støtter jeg barnet og vi finder en aktivitet, som han eller hun er motiveret for,” fortæller Anett.

“Der kom engang en mor til mig, som var bekymret for, at hendes døtre ville få forkerte venner, hvis de gik til en fritidsaktivitet. Sådan nogle fordomme får vi også aflivet. Fx. ved at tage ud og besøge stederne og gennem information om, hvordan det hele fungerer”, udtrykker Anett.

Nawal fik to glade børn
Nawal Haji fra Toveshøj er mor til fem børn. Hun har et dårligt helbred og har ikke haft overskud til at finde fritidsaktiviteter til børnene. Efter hun kontaktede Anett, er hendes datter Adna startet til fodbold i Åbyhøj. Desuden har Adna fået en foreningsmentor, som hjælper hende derover og hjem igen. Hendes søn Mostafa på 8 år, går i dag til svømning og er blevet helt vild med det. “Jeg har fået to glade børn, som har fået udvidet deres vennekreds med børn fra andre områder,” fortæller Nawal.

Hendes datter Adna har vist sig at være rigtig dygtig til fodbold. Hendes fodboldtræner ønskede at tage hende med til kampe allerede kort tid efter hun startede.

fodbold i Gellerup
Her ses Adna Haji til fodboldtræning i Åbyhøj.

Kunne du også bruge lidt hjælp til at finde den bedste fritidsaktivitet til dine børn? Eller har du spørgsmål til Anett? Så kig forbi Det boligsociale hus og tag en snak med Anett Christiansen. Tlf.: 23897416

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.