Lørdag var en stor festdag i Gellerup. Der var røde og hvide flag overalt, da Dronning Margrethe lørdag formiddag ankom til byparken Joops Have. Fejringen varede kun cirka 40 minutter, men for mange beboere var det en stor oplevelse, at dronningen besøgte deres boligområde.

Længe før den sorte limousine rullede op ad Trille Lucassens Gade, stod masser af familier fra Gellerup, Toveshøj og resten af Brabrand klar langs fortovet med rød-hvide flag i hænderne.

Oliven Spejdernes trommekorps markerede ankomsten – og da den sorte bil holdt stille foran stien ind til byparken, blev dronningen høfligt modtaget af rådmand Anders Winnerskjold og formanden for Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen.

Bydelsmødrene Ilham Mohamed og Saousanne El Abbas blev efter mødet med dronningen interviewet af blandt andre TV2.

De mange besøgende flagede begejstret, da dronningen gik op ad den smalle sti og satte sig til rette for at møde blandt andre repræsentanter for Bydelsmødrene og de unge lommepenge-jobbere i Lommeguld.

Bydelsmødrene Ilham Mohamed, Hanaan Yusuf og Saousanne El Abbas fortalte om deres samarbejde med forskere, politikere, og de lokale folkevalgte og foreninger i arbejdet for en god og tryg bydel. Dronningen var også meget interesseret i at høre om bydelsmødrenes arbejde for oplysning om de forskellige kræftformer i lokalsamfundet, fortalte Ilham Mohamed.

”Det var en stor oplevelse. Dronningen var med interesseret i det, vi fortalte. Det var virkelig fantastisk at møde hende. Jeg er en stor fan af dronningen, men det var særlig stort at møde hende, tale med hende og at have øjenkontakt. Det er noget, jeg kommer til at fortælle mine børnebørn,” sagde Ilham Mohamed efter mødet med dronningen.

”Vi er også en del af fællesskabet”
Også repræsentanterne for Lommeguld, Safe Abdi Isaa og Haider Almouri, var glade efter mødet med Dronning Margrethe.

”Hun var virkelig venlig. Hun smilte og spurgte ind til det, vi sagde. Vi var lidt nervøse lige i starten. Men så snart vi kom i gang, var det væk,” sagde de efter mødet med dronningen.

De to repræsentanter for Lommeguld, Safe Abdi Isaa og Haider Almouri, fortalte dronningen om deres mange opgaver i bydelen og resten af Aarhus.

Safe Abdi Isaa og Haider Almouri fortalte, hvad Lommeguld går ud på, og hvordan det er at være en del af initiativet, der hjælper med at løse mange større og mindre opgaver for virksomheder og organisationer i hele Aarhus.

Alle foreninger, organisationer og forskellige aktører i Gellerup og Toveshøj var repræsenteret i byparken. Blandt andre var imam Abu Khaled Edwan også mødt op for at hylde dronningen.

”Danmark er et stort fællesskab, og jeg er her som imam for at vise, at vi er også en del af dette fælleskab,” sagde han.”

”Jeg er meget glad for, at alle mennesker her i Gellerup modtager dronningen. Det er et stort skridt i den rigtige retning, at de kongelige kommer på besøg og får indtryk af livet her i Gellerup. Dronningen er respekteret af de fleste her. Mange elsker hende, blandt andet fordi hun taler positivt om mennesker med forskellige kulturer,” sagde imamen.

Imam Abu Khaled Edwan var glad for, at så mange mødte op for at hylde Dronning Margrethe i Gellerup.

Han takkede alle, som havde været med til at arrangere dronningebesøget i Gellerup, blandt andet Beredskabet, politiet og forskellige ildsjæle.

“Mit hjem er mit slot” og “Gud bevare Gellerup” står der på den t-shirt, Gellerupparkens afdelingsbestyrelse havde fået trykt til dronningebesøget.

Også i Brabrand Boligforenings afdelingsbestyrelse var der glæde over dronningens besøg – en glæde der dog stadig bliver overskygget af de truende nedrivninger af syv boligblokke i området. Til dagen havde bestyrelsen fået trykt nogle særlige t-shirts, hvoraf en blev afsendt til Dronning Margrethe med blandt andet denne hilsen:

“Vi lever vores liv i Gellerupparken – mere end 80 nationaliteter sammen. Mange af os har problemer, både fysiske, sociale og økonomiske, alligevel er vi mange, der elsker at bo her og har gjort det i mange år. Desværre er der pt. mere end 300 familier, som på 4. år lever med truslen om, at deres hjem skal rives ned, og de skal måske flytte væk, fordi ønsket er, at de ikke længere må bo her. Den situation er vi meget kede af, og vi håber, at der bliver fundet en bedre løsning.

Men i dag har været en stor festdag i Gellerupparken, fordi De, Danmarks Dronning, har valgt at lægge vejen forbi vores hjem – og det skal De have den største tak for.”

Da Dronning Margrethe forlod festpladsen og satte sig ind i bilen for at fortsætte til endnu en fejring i Mindeparken, fortsatte festlighederne i Joops Have. Der blev snakket og hygget i solen, mens orkestret spillede. Det var en rigtig festdag i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.