For anden gang på få dage kunne store dele af Brabrand samles om en stor fælles begivenhed i Gellerup. I lørdags var det Dronning Margrethes besøg i byparken, og torsdag myldrede det ind til Kultur Bazar på Verdenspladsen og i nybyggeriet Sports- og Kulturcampus.

Snakken gik hen over bordet. Ikke hurtigt og flydende. Men den gik. En ukrainsk kvinde og hendes to døtre havde hørt om Kultur Bazar i Gellerup og sad bænket til te i Samlingshuset. Hun kunne lidt engelsk, russisk og ukrainsk. Andre kunne lidt polsk og nogle serbiske gloser. Så gik det egentlig fint.

Den lille episode i Gellerupparkens beboerhus i Sports- og Kulturcampus fortæller helt konkret oplevelsen af et bredt folkemøde i Gellerups nye samlingssted en almindelig torsdag eftermiddag.

Vejrguderne skiftede konstant mening og lod forårsvarmen afløse af hidsig regn … og igen af gråskyet vejr. Men folk strømmede til fra kl. 14, og nye kom til hen over eftermiddagen, når de fik fri fra job og havde hentet børnene i daginstitutionen.

For det var børnefamiliernes dag. Allerbedst kunne det ses hos Cirkus Tværs. På grund af de usikre vejrudsigter havde de gæve cirkusfolk rykket forestillingen inden døre. Side om side i det snævre lokale sad børn og voksne med mange forskellige kulturbaggrunde og adresser og jublede og klappede af de samme imponerende opvisninger, finurlige tricks og livsglade præsentation.

Det var ganske simpelt festligt på den dér folkelige måde, der gør én glad helt ned i maven.

Mange havde inden da spist sig mætte i arabisk mad fra den lokale restaurant Zyara, lækre hjemmebagte kager serveret med et stort smil af Gellerups meget aktive usbekiske kvinder – og en flere meter lang lagkage af den flødeskumsfyldte slags.

Nogle havde snakket med de lokale repræsentanter for Folkesundhed, andre med folkene fra Det boligsociale hus, Kurdisk Kulturforening fodboldklubben ACFC eller alle de andre, som stod klar til en snak og tilbud om både aktiviteter og viden.

Efter Cirkus Tværs gik det igen løs ude på pladsen, hvor de nye piger og drenge i lokalområdet – FGU Aarhus Vest – viste, hvad de arbejder med. FGU er for alle under 25 år, som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse eller er i fuldtidsjob.

Her var endnu mere fest og farver og masser af energi til det i forvejen livsglade arrangement.

På scenen slog rapperne sig løs. De gav den gas, som om det var en af de rigtig store scener – men for nogen var det faktisk allerførste gang, de optrådte foran andre end deres nærmeste venner.

Og ude på pladsen tog dansegruppen bagefter over og leverede endnu et show med masser af energi og udstråling. De nye ansigter i lokalområdet blev budt velkommen med store klapsalver.

Her får du en stribe fotos fra en glad eftermiddag i Gellerup.

De dygtige artister fra Cirkus Tværs fik larmende bifald til deres ofte halsbrækkende numre.

Med stor energi og brede smil viste FGU´erne midt på Verdenspladsen, hvad de kan.

Nogle af rapperne stod på scenen for allerførste gang – men det kunne bestemt ikke mærkes.

En klassisk fødselsdags-lagkage med masser af kalorier – bare cirka 2 meter lang.

De unge i Junior Rangers havde nok at lave i boden med ansigtsmaling.

Mange mennesker fandt helt op på anden sal, hvor Gellerupparkens beboere havde indrettet café.

Øvelokalet hos Cirkus Tværs var sidst på eftermiddagen fyldt med praktikanter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.