Kan du huske Baraa fra X-Factor? Nu er Baraa Qadoura fra Gellerup blevet 22 år og er klar til igen at stå på scenen. Den 2. september springer han ud som skuespiller hos OPGANG2 Turnéteater i forestillingen ”Hvor stjernerne blinker” på Aarhus Teater Stiklingen.

Tilbage i 2015 kom Baraa Qadoura til kvartfinalen i X-Factor, hvor han som del af Remees ungehold, 15 år gammel, imponerede alle med sin vokal. Siden har der været stille om Baraa, der har brugt de seneste år i København. Men nu er han vendt tilbage til Aarhus, hvor han er vokset op, og det med stemmen i behold.

”Jeg er enormt spændt, for det er efterhånden nogle år siden, jeg sidst har været på scenen. Men det har været det helt rigtige tidspunkt for mig at springe ud i det igen, og processen omkring forestillingen har været virkelig god. Det er en forestilling, jeg kan spejle mig i og som jeg glæder mig til at spille på Aarhus Teater,” siger 22-årige Baraa Qadoura.

Han er opvokset i Gellerup, hvor hans familie stadig bor, og han har været en del af Cirkus Tværs gennem sin ungdom og blev i 2015 Danmarkskendt, da han deltog i X-Factor.

Kat på vild dannelsesrejse
”Hvor stjernerne blinker” er en musikalsk fabel baseret på en virkelig historie. Det er en dramatisk flygtningefortælling, hvor instruktør og dramatiker Pia Marcussen tager et overraskende og magisk greb, og gør hovedpersonen til en kat – spillet af Baraa Qadoura.

På scenen kan man opleve den tidligere X-Factor-deltager Baraa Qadoura i sin teaterdebut, som katten Snooy, flankeret af den erfarne teaterskuespiller Uffe Kristensen.

Dramatiker og instruktør Pia Marcussen har tidligere arbejdet med krig og flugt, i forestillinger som ”Krigskonfekt” og ”HABIBI”, men har bevidst valgt en ny tilgang til tematikken i denne forestilling.

”Det bliver hverdag og skræmmende trivielt, når vi i dag læser eller hører om flygtningeskæbner og folk, der omkommer på flugt. Ved at gøre hovedpersonen til en kat og bruge det magiske og eventyrlige, håber jeg at overraske publikum. Gøre dem nysgerrige og få dem til at se på tematikken med andre øjne,” fortæller hun.

Intens og højaktuel forestilling
Henover sommeren har man løbende kunne læse historier om tragiske hændelser på Middelhavet, og ”Hvor stjernerne blinker” er inspireret af en virkelig historie, men med en sjælden, lykkelig slutning.

En irakisk familie på flugt mistede deres kat ved ankomst til Grækenland. Efterfølgende blev familie og kæledyr genforenet, flere tusind kilometer væk, i Norge, blandt andet med hjælp fra efterlysninger på nettet.

Drevet på flugt af krig, betaler en familie menneskesmuglere for at komme til Europa ombord på en overfyldt og synkefærdig båd. Undervejs kommer familien væk fra deres elskede kat – og det er netop kattens historie og rejse, publikum følger i denne hårde og poetiske fabel om flugt, familie og identitet.

”Hvor stjernerne blinker” er en intens og højaktuel forestilling, der både er for unge og deres voksne. Forestillingen er en del af Opgang2 Turnéteaters mangeårige samarbejde med Aarhus Teater og Pia Marcussens anden premiereforestilling i 2023.

Du kan opleve forestillingen på Aarhus Teater, Stiklingen, fra 2. til 14. september 2023. Der er skoleforestillinger klokken 11.00 alle hverdage i spilleperioden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.