Så kom lovforslaget mod afbrænding af religiøse skrifter. Men hvad betyder det egentlig for os, at nogen brænder det af, som vi tror på? Fredens Hus i Gellerup inviterer torsdag aften til et debatmøde om religion og ytringsfrihed.

”Det er altid dem, der råber højst, vi hører. Med arrangementet inviterer vi alle, som har lyst, til at komme til orde: Hvad betyder det for mig, når nogen brænder det af, vi tror på,” siger dialogmedarbejder i Gellerup Kirke, Margrethe A. Vestergaard, som er medarrangør af mødet.

”Vi håber, at vi kan være med til at give et andet perspektiv på koranafbrændinger: Hvad er egentlig værdien af vores hellige tekster. Vi synes, at vi har et ansvar for at tage emnet op,” siger hun.

Debatten om ytringsfrihed og grænserne for den har fyldt meget i samfundsdebatten hen over sommeren. Er der grænser for ytringsfriheden? Og er der særlige grænser for ytringsfriheden når det handler om religion? Og hvordan kan vi navigere mellem retten til at udtrykke meninger og holdninger og samtidig undgå at såre andres følelser?

Fredens Hus er et kraftcenter for dialog mellem mennesker af forskellig tro og livssyn. Derfor ligger det ifølge Margrethe A. Vestergaard lige for, at Fredens Hus tager debatten op om religion og ytringsfrihed.

”Vi begynder med en lækker aftensmad, efterfulgt af et panel som vil præsentere forskellige perspektiver i spørgsmålet om forholdet mellem ytringsfrihed og religion,” skriver Fredens Hus i invitationen.

I panelet, som vil indlede dialogen, deltager medlem af Foreningen for Åndsfrihed, Daniel Toft Jakobsen, sognepræst i Møllevangskirken Anni Albæk samt imam i Fredens Moske, Khaled Edwan.

Desuden bliver der også deltagelse af internationale gæster fra Indien, Myanmar og Libanon, som i disse dage besøger Danmission. De tre gæster vil dele perspektiver om ytringsfrihed og religion i deres lokale kontekst.

Torsdag d. 31. August kl. 18.00-20.30 på Gellerup Højskole, Gudrunsvej 82: ”Religion og ytringsfrihed – hvor går grænsen? Deltagelse er gratis, og der er ingen tilmelding. Læs mere her på Facebook.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.