Lørdag d. 16. september kan du i Gellerup få dig en temmelig usædvanlig oplevelse, samtidig med at du får noget motion. Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune er gået sammen med lokale foreninger om at arrangere motionsløbet Løb Mellem Husene gennem Gellerups bypark.

Pludselig står der et kor og synger for dig på en altan, mens du løber forbi. Lidt længere henne ad stien står DJ Sabs og spiller groovy musik, så du ikke kan lade være med at spjætte lidt med det ene ben.

Lidt efter kan du stoppe op og nyde et sæbebobleshow, og du møder også en stor panda-maskot og en dinosaur, der trods sine korte arme er ret vild med at give high fives!

Så har du måske en idé om, hvad Løb Mellem Husene er for en størrelse. For de hurtigløbere, som drømmer om at slå rekorder, opleves de nævnte aktiviteter måske mest som forstyrrelser. Men hvis du bare gerne vil ha´ en hyggelig dag med din familie, er Gellerups motionsløb måske noget for dig.

Det er tredje år i træk, at Løb Mellem Husene foregår i eftersommeren, og igen i år kan du komme en tur rundt og opleve de mange forandringer i Gellerup med løbeskoene på.

Børnekoncert, freestyle og street food
Både den helt korte rute på 1,6 km – en klassisk mile – og den lange tur på fem kilometer fører dig gennem Gellerups berømmede bypark, der af beboerne har fået navnet Joops Have efter stifteren af Cirkus Tværs.

Du kommer også forbi Den Gyldne Port, det Gellerup Bibliotek, Sports- og Kulturcampus og meget mere, inden du igen er tilbage på festpladsen midt i byparken.

Her vil der være musik og underholdning både før og efter løbet. Programmet byder bl.a. på børnekoncert med Æsken, fodbold trickshow og workshop med TikTok-stjernen Asgari Freestyle og show samt “Meet and Greet” med YouTuber Gammelfar.

Der vil desuden være et udvalg af lækre madboder ved Gellerup Street Food samt is, kaffe og kage samt kolde forfriskninger.

”Det er en kæmpe bonus, at vi i år kan lave et samarbejde med madfolkene på Gellerup Street Food. Det giver mulighed for, at man også kan få sig en spændende madoplevelse, og nogle møder måske her street food-boderne for første gang,” siger kommunikationsmedarbejder Mette Sejthen, Brabrand Boligforening.

Håber på over 400 deltagere
Hun glæder sig ligeledes over, at så mange frivillige foreninger bakker op om arrangementet. I løbet af dagen vil mellem 60 og 70 frivillige være med til at afvikle løbet og de mange aktiviteter omkring det.

Arrangørerne har i år gjort ekstra meget ud af underholdningen langs de to ruter. Også tidligere år har der været overraskelser på vejen, men bliver den del af Løb Mellem Husene endnu vildere, lover Mette Sejthen.

Allerede nu ser det ud til, at løbet igen kan få over 400 deltagere. Cirka 350 har allerede tilmeldt sig, og til glæde for arrangørerne bliver der både stor deltagelse af lokale familier og af deltagere fra resten af Brabrand og det øvrige vestlige Aarhus.

Især hæfter Mette Sejthen sig ved, at der også i år vil være mange børn med i løbet.

”De professionelle løbere vælger formentlig nogle andre løb, så det er nok ikke dem, der dukker op. Vi vil først og fremmest gerne skabe en god oplevelse for hele familien,” siger hun.

Lav din egen medalje
Der er dog alligevel fine præmier til de hurtigste i de forskellige klasser. Og hvis man har tid til også at hygge sig lidt på pladsen, vil der være mulighed for at lave sin egen medalje af genbrugsmaterialer.

Det er de kreative damer i Det Finurlige Flyselskab, som står for en workshop, hvor de kommer med ideer til en masse ting, man kan lave af materialer, der ellers er blevet til overs.

Imens kan de voksne hos fagfolk fra Kredsløb høre om det nye affaldssystem, og hvordan de fremover skal behandle deres skrald.

Læs mere på løbets hjemmeside, hvor I også kan tilmelde jer. Følg i øvrigt nyheder om løbet her på Facebook.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.