Udviklingen af Gellerup går stærkt i disse år, og omkring Karen Blixens Boulevard er der blandt andet opstået et stærkt iværksættermiljø. Den lokale entreprenør-ånd skal en iværksætterfestival i City Vest d. 26. oktober være med til at hylde.

I Gellerup findes der – ud over Bazar Vest – hele tre fællesskaber for iværksættere og små erhvervsdrivende. Det har skabt en stærk entreprenørånd i bydelen, hvor idéer og forretninger vokser frem mellem de mange talenter.

Men ifølge Hanne Marklund, projektleder i VisionPilot og medinitiativtager til den nye iværksætterfestival, er iværksættermiljøet, trods succesen, ukendt for mange:

”Jeg undrede mig over, at der ikke var andre, der havde tænkt over, at der inden for 500 meter faktisk ligger tre store iværksætterkollektiver, som tilsammen huser over 100 iværksættere. Det synes jeg er en skam, for der ligger så mange gode fortællinger og venter,” siger Hanne Marklund og fortsætter:

”Derfor satte vi os sammen i VisionPilot og lagde en plan for, hvordan vi kunne promovere Gellerup som et ”power house” for iværksætteri. Det førte til idéen om en iværksætterfestival, der skal støtte og anerkende de mange dygtige talenter, og vi håber, at århusianerne lægger vejen forbi for at opleve Gellerup og Aarhus’ iværksætterscene, som er i en rivende udvikling.”

Åben invitation til alle iværksættere
Selvom den nye iværksætterfestival er født i Gellerup, så understreger Hanne Marklund, at det er muligt for iværksættere fra hele landet at tilmelde sig festivalen. Det er nemlig i Gellerups ånd, som Hanne Marklund udtrykker det.

”Vi kommer til at fylde en stor del af City Vest med iværksættere, talks, workshops, debatter, pitch battles og meget mere. Vi har allerede mere end 25 tilmeldte udstillere og 22 events, og der kommer hele tiden nye til inden for alle virksomhedsområder såsom sundhed, iværksættere med noget på hjerte, erhvervsnetværk, tech, arkitekter, mediefolk, videnscentre og konsulenter,” siger Hanne Marklund og fortæller videre:

”I starten har vi haft fokus på at samle Gellerups iværksættere for at få vores startup-miljø til at stå endnu stærkere og komme ud over byens grænser. Men festivalen er en åben invitation til alle, der har en iværksætter i maven, for ligesom Gellerup er fyldt med diversitet, så skal festivalen byde på alle former for iværksætteri.”

Vil skabe flere lokale arbejdspladser
En af områdets største aktører i omdannelsen af Gellerup, entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der blandt andet står bag udviklingsområdet Helheden og det nye boligkvarter Abildhøj, glæder sig over det spirende iværksættermiljø og den nye festival.

”Vi har fra starten støttet de lokale iværksættere som en del af de byudviklingsprojekter, der er sat i søen i bydelen, for Gellerup skal også i fremtiden være et område, der summer af aktiviteter, og hvor der skabes lokale arbejdspladser,” siger afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard.

”Vi ser frem til at opleve den nye festival og glæder os til at se, hvordan den nye platform kan understøtte iværksætternes arbejde og være grobund for endnu mere liv i Gellerup,” siger han.

Hanne Marklund tilføjer, at interesserede – iværksættere som frivillige ved IværksætterFestival i Gellerup – er velkomne til at kontakte festivalen for mere information. Interesserede kan læse mere på hjemmesiden. https://www.ivcgellerup.dk/festivalgellerup

Der er gratis adgang til iværksætterfestivalen i City Vest torsdag den 26. oktober, og festivalen er åben fra kl. 10-17.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.