Brabrand har fået et helt særligt fodboldhold. Fodboldklubben IVF05 i Toveshøj har i tæt samarbejde med Stensagerskolen og Specialsport Aarhus skabt holdet IVF Dream Team for børn med særlige behov. Lige nu er Dream Team det eneste hold af sin art i Aarhus.

”Regel nummer 1: Man skal være sød ved hinanden!”

Mohammad Weis ser alvorligt rundt på drengene, der står i en rundkreds omkring ham.

”Det er vigtigt, at I husker det: I må ikke lave hårde tacklinger på hinanden,” understreger han.

Mohammad Weis har i forvejen mange opgaver som formand og ildsjæl i den lille fodboldklub Idræt Venskabs Foreningen, IVF05. Men han sagde ikke nej, da han i slutningen af 2022 blev kontaktet af Specialsport Aarhus om muligheden for at oprette et hold i IVF for børn med særlige behov.

Han træner selv holdet sammen med sin søn Ahmed, og de 11 børn har selv valgt holdets navnet Dream Team.

Åbent og inkluderende miljø
De fleste af børnene går på Stensagerskolen. Når træningen nærmer sig, bliver de hentet af en af de frivillige omkring holdet, og de går sammen over til fodboldbanen ved siden af skolen på Janesvej.

”Det har været fantastisk at følge Mohammad og Dream Team, og se hvordan Mohammad har taget børnene til sig og givet dem mulighed for at dyrke den sport, de drømte om. Han gør en kæmpe forskel for de her børn. For mange af dem er det første gang i deres liv, de er medlem i en forening,” siger Louise Holmgaard Dixen, konsulent hos Special Sport Aarhus.

Mohammad Weis har træningen igennem god kontakt med alle børnene og giver dem gode råd og tips til, hvordan de kan kontrollere bolden.

Hun følger med i træningen og glæder sig over, at det er lykkedes at etablere et hold som Dream Team i en af byens idrætsforeninger.

”Det åbne og inkluderende miljø, som Mohammad skaber i IVF05, er guld værd for disse børn. Med sin tydelighed og kærlighed til dem viser han dem, at han vil dem, og det kan de mærke. Mohammad er en rendyrket ildsjæl, og specialsporten i Aarhus har brug for flere som ham.”

”Når jeg ser glade mennesker, er jeg glad!”
Energiniveauet er højt blandt spillerne på Dream Team, som har meget, de gerne vil fortælle, når Mohammad Weis kalder dem sammen til pause.

En af spillerne synes, at fodboldstøvlerne virker lidt stramme og beder Mohammad Weis om at mærke på dem. Pludselig kan de fleste af de andre spillere også mærke, at deres støvler virker stramme, og træneren må hele vejen rundt for at mærke efter.

Da han sætter dem i gang med en ny øvelse, går de igen til sagen med stor ildhu. Han roser dem løbende for deres evne til at beherske bolden, og han får som regel et lille smil tilbage.

For få uger siden modtog Mohammed Weis prisen som Årets Ildsjæl af AGF og blev foran 13.000 tilskuere på Ceres Park hyldet for at have viet sit liv til at give drenge og piger i Toveshøj en mulighed for at mødes omkring fodbolden. Men han nyder helt tydeligt også samværet med de unge spillere i Dream Team.

”Vi er mennesker. Når jeg ser glade ansigter, er jeg glad. Folk har brug for opmærksomhed, for at man løfter dem. Det er hårdt, det er ikke nemt, men når man får resultater, så bliver man glad,” fortæller Mohammad Weis i en pause.

De foreløbig 11 spillere på Dream Team lytter til, hvad træner Mohammad Weis siger og har mange spørgsmål og kommentarer. Til venstre er det konsulent i Specialsport Aarhus, Louise Holmgaard Dixen.

En drøm om at gå til fodbold
Også Louise Holmgaard Dixen fra Special Sport Aarhus glæder sig over, at Dream Team er blevet så velfungerende. Organisationen hjælper børn med særlige behov ind i foreningslivet, og det er en overvældende opgave:

Mens op mod 80 procent af de ”almindelige” børn er aktive i foreningslivet, gælder det langt færre af børnene med særlige behov.

Derfor etablerede Specialsport Aarhus for et par år siden et samarbejde med Stensagerskolen om et forløb kaldet ”sportspraktik” for elever på mellemtrinnet, hvor de fleste af Dream Teams spillere går.

”Mange af drengene havde en stor drøm om at gå til fodbold, men vi manglede et hold til dem,” siger Louise Holmgaard Dixen, som glæder sig over samarbejdet med IVF05.

I den næste pause spørger en af spillerne, hvornår Dream Team skal ha´ en holdkaptajn.

”Når vi spiller kamp, er Justin holdkaptajn,” afgør Mohammad Weis, og de taler lidt om de opgaver en holdkaptajn har. Og der bliver spurgt til, hvornår holdet skal spille kamp mod andre hold.

Træneren lover at prøve at finde en modstander til holdet. Men det er lige nu en vanskelig opgave, da holdet ifølge Specialsport Aarhus så vidt vides er det eneste af sin art i Aarhus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.