Kampen mod den usunde trafikkultur på Gellerups veje fortsætter. Fredag kl. 15 åbner rådmanden for Kultur og Borgerservice, Mahad Yussuf, udstillingen ”Kan man være tryg, hvis man er utryg” en udstilling om børns syn på trafiksikkerheden i Gellerup og Toveshøj.

Børn fra Gellerup/Toveshøj arbejdede i uge 26 og 27 med trafiksikkerhed i lokalområdet under overskriften: ”Kom til kreativ skræmmekampagne”. Workshoppen blev gennemført og støttet af projektet Trafiksikkerhed i Gellerup, Aarhus Kommune og afholdt af Brabrand Billedskole ved kunstnerne Didde Rose og Beatriz Olsen og dokumenteret med både billeder og video af Sam Karamyani.

Børnene har i workshoppen haft fokus på hvilke ulykker, der kan ske, når man kører uforsvarligt enten i bil eller på motorcykel, og det er der kommet både makabre og en smule horror-agtige kunstværker og små malerier ud af.

Børnene var i alderen 5 til 12 år, og især i den første uge var der mange drenge, som deltog. I alt deltog mellem 60 og 80 børn samt en del voksne, både mødre til børnene men også voksne som blot kom forbi, fordi de var nysgerrige. I løbet af de to uger kom mellem 16 og 24 nysgerrige voksne forbi.

Hele forløbet er grundigt dokumenteret, og fra d. 6. oktober til og med d. 31. oktober vil de mange forskelligartede værker blive udstillet i foyeren i Samlingshuset foran Gellerup Bibliotek, Karen Blixens Boulevard 23.

Udover børnenes værker vil der også være fotos af børnenes arbejde samt en dokumentarfilm, som vil vise processen af arbejdet i løbet af workshoppen, desuden fortæller nogle af børnene om deres overvejelser i forbindelse med de værker de har produceret og hvorfor.

Næste skridt i indsatsen for større tryghed på Gellerups veje er, at der nu arbejdes på at etablere en cykel-øvebane og et cykelbibliotek for børn og voksne i samarbejde med A. Enggaard samt Dansk Skolecykling.

Håbet er, at man ved at sætte fokus på inddragelse af børn i alderen 5-14 år kan være med til at påvirke ikke bare forældrenes trafikkultur men også større og ældre søskendes.

Du kan se en film om projektet her.

Udstillingen “Kan man være tryg, hvis man er utryg?” åbner fredag d. 6. oktober kl. 15.00. Det foregår i Samlingshuset foyer, Karen Blixens Boulevard 23.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.