“Børn og unge i vores område er hverken farlige eller umulige.” Så kontant var meldingen på årsmødet for Samvirket i Gellerup og Toveshøj fra lederen af Livsværkstederne Verner Karkov. Meldingen faldt under en debat om de uroligheder, der skabte brand i Danmark.
“Vi skal ikke hænge med hovedet, fordi nogle ganske få unge sætter ild til to aviscontainere og to røde papirkurve. For det går jo godt. Især da hvis man tager udgangspunktet i betragtning.” Det er den vurdering, Aarhusvest-portalen får fra Joop Poelmann, der er leder af Cirkus Tværs.
Voksenkontakt med kærlighed og konsekvens
Verner Karkov uddyber: “Vore børn og unge skal bare have kontakt med voksne, der vil dem, og som vil give dem kærlighed og konsekvens. Det holder dem væk fra de ’rum’, hvor bøllerne findes.”
Der er nået rigtigt langt i Gellerup og Toveshøj
Joop Poelmann gav på årsmødet i Samvirket i Gellerup og Toveshøj udtryk for, at der er sket en positiv udvikling med børn og unge i de 22 år, han har kendt til området. Han forklarer, at hans indlæg var ment som en velfortjent opmuntring for alle, der har ydet en indsats på trods af, at de ikke altid har de midler, der skal til.
“Vi startede i området med børn, som ikke havde gået i skole eller lært noget. Mange af dem var traumatiske. Med de forudsætninger er der nået virkeligt meget.”
Foran på grund af sammenhold
Joop Poelmann er ikke i tvivl om, at Gellerup og Toveshøj er meget foran i forhold til resten af landet: “Det skyldes, at vi kan stå sammen. Vi kan tale sammen på tværs af alt muligt, som det kom til udtryk med de mange forskellige deltagere i Samvirkets årsmøde. Og så kan vi lave et stykke arbejde sammen.”
Fuldt hus i Cirkus Tværs
Lige nu glæder Joop Poelmann sig over, at premieren i Cirkus Tværs søndag den 24. februar samlede fuldt hus. Han er også en smule overrasket over, at det sker trods den negative omtale af området i den seneste tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.