Leg, snak og arbejde blev forenet, da Hans Martin Gaardhus hjalp tre drenge med at reparere cykler i cykelværkstedet i Holmstrup, den aften borgerportalen kom forbi.
I kælderlokalet står cykler, der er indleveret til reparation og cykler til reservedele. Væggene er fyldt med redskaber og reservedele. En plakat med helten Bjarne Riis er der dog også blevet plads til. Hans Martin får samtidig tid til at reparere et gearnav, så det griber, når der bliver trådt på det.
Han fortæller, at der er åbent en aften om ugen. Somme tider har der været en vinterpause, men i år har der været åbent hele vinteren. ”Der kommer ikke så mange om vinteren,” siger han. ”Fra nul til syv.”
Troværdige kan låne nøgler
Han skiftes med Hermann Nielsen til at passe værkstedet, men sommetider træder også andre til. Her kan man selv reparere sin cykel og få hjælp til det lidt sværere. ”Det er ikke alt sammen lige ukompliceret,” forsætter Hans Martin. ”Troværdige kan låne nøgler. Det er rart at kunne hænge cyklen op og låne værktøj.”
”Vi har mange reservedele som kæder, lapper og slanger, men det kniber med sliddele som kæder, bremseklodser, kranse og tandhjul bag til,” siger han. ”De dele må man selv købe”.
Til slut en løftet pegefinger: ”Det er en regel: Man skal opføre sig ordentligt! Hvis man bliver for kåd, bliver man smidt ud. Det er især sjovt at lege med trykluft. Lidt justits skal der til,” understreger Hans Martin. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.