”Vores vigtigste opgave er at hjælpe beboerne med at skabe aktiviteter,” siger den nye naboskaber i Gellerup og Toveshøj, Lene Christensen.
”Vi er ikke rigtige projektmagere, der henter penge til større arbejdsmarkedsrelaterede projekter. Vi kan lave fundraising for at hjælpe beboerne med aktiviteter, men vi har mange andre funktioner. Den vigtigste er at hjælpe beboerne, når de kommer med forslag til aktiviteter. Det kan være hjælp til foreninger, men det kan også være til en enkelt beboer, som gerne vil have hjælp til at lave en forening. Antallet af henvendelser er meget vekslende.”
Nye tiltag
Der har været ansat naboskabere for Gellerup og Toveshøj siden 1994. I dag er Lene ansat sammen med Lise Ledet. ”Konceptet er det samme,” forklarer Lene. På spørgsmålet, om hun vil gøre noget anderledes, svarer hun: ”Både og. Først skal jeg sætte mig ind i tingene, og det tager tid.”
Politik og religion
Lene har boet nogle år i Gellerup. Hun er meget glad for området og kender det godt fra deltagelse i utallige aktiviteter. Hun fortæller, at hun havde gået og luret på, at jobbet skulle blive ledigt. ”For jeg vidste, hvad de lavede hernede”.

På sit teologistudium mangler hun at skrive specialet færdig. Det handler om kirkers lobbyisme i EU. ”Det er en god kombination af politik og religion,” siger hun. ”Rent praktisk er der mange fælles træk mellem arbejdet som naboskaber og arbejde som præst. I begge tilfælde skal man kunne drikke kaffe og snakke med mennesker,” slutter Lene, som måtte holde op som borgerjournalist på denne portal, da hun fik jobbet.
Naboskaberne træffes til daglig i Fælleshuset Yggdrasil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.