Søndag den 30. marts var der for første gang fællesspisning i Kvindehuset i
Århus. Det blev et velbesøgt og livligt arrangement med over 40 deltagere med en nogenlunde ligelig fordeling af børn og voksne.
Deltagerne hilste på hinanden over en kop kaffe, te eller saftevand og fordelte arbejdsopgaverne, og snart summede huset af aktivitet. Børnene befolkede både hus og legeplads. I køkkenet kom knive og skærebrætter samt alle bordflader i brug, der blev hakket og snittet og æltet – og snakket.
En gruppe hentede friske forsyninger i Bazar Vest. Og så blev der snittet meget mere. En rengjort colaflaske tjente som kagerulle, og i takt med, at sulten meldte sig, kom børnene ind fra legepladsen, og så tog et stigende antal unge og ældre hænder del i tilberedningen af dagens menu: piroger med spinatfyld (se opskriften på hjemmesiden), somalisk salat og frugtsalat til dessert.
Vel bænket omkring bordene kunne alle med stor tilfredshed konstatere, at det gamle ord om, at mange kokke fordærver maden, heldigvis slet ikke gælder i Kvindehuset. Nej, her hedder det snarere: Mange glade kokke gør god mad!  
Også oprydning og opvask blev foretaget i fællesskab og med godt humør. Så vi glæder os allerede til næste måneds fællesspisning.
Kvindehuset i Århus: www.khaa.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.