“En meteor styrter ned en klar sommernat og lander brat på plænen i parken. Meteoren klækkes og et fremmed væsen kommer til syne. Overalt hvor den færdes, spreder den ny vegetation i form at nye skud af blomster og træer. De skyder op overalt i området og skaber et mønster, som tilsidst bliver et symbol, en illustration på en ny start for Gellerup parkens fremtid.”
Sådan beskriver Peter SKjalm den ide, han har fået, da han skulle lave et landart-projekt i Gellerupparken for piger over 8 år.
Alt er skabt af pigernes hænder
Den dag, jeg var til stede, summede det af liv. Der var fremmødt tretten friske piger og to småbrødre, og de deltog allesammen i arbejdet.
Peter Skjalm fortæller, at projektet har været en stor succes, og siger blandt andet:”Der har fra starten været en del piger, og der gik ikke længe, før vi var oppe på tolv piger.” Han forsætter:” Det har fra starten været pigernes projekt. De har selv lavet alt lige fra blomsterkasserne af gamle europaller, som de skilte ad og byggede om. De har selv brugt værktøjet. Selv boremaskine har de brugt.”
En del af pigerne har rulleskøjter på. Peter Skjalm fortæller, at pigerne indimellem tager ud på tur på rulleskøjterne for at få adspredelse sammen med hans hjælper Tanja, der har været med til at lave en del børneprojekter i udlandet.
Pigerne skal i gang med at skabe mønstret med blomsterkasserne, og det ser spændende ud.
Hvad pigerne fik ud af det, kan ses på en udstilling, der starter den 29. juli 2008 kl. 13.00 på Gellerup bibliotek, også kaldet Gellerup Community Center.  Her vil den korte dokumentfilm, der er lavet i ugens løb, også blive vist.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.