Konceptet er simpelt. Læs fem bøger, anmeld en og få en bog gratis.
”Konkurrencen er lavet for at få børnene til at læse nogle flere bøger, og få nogle gode oplevelser med dem,” siger bibliotekar Christian Vedel-Smith, Gellerup Bibliotek.
Bøgerne er fordelt efter klassetrin, og det gælder ikke hvis børnene læser bøger, som er for et lavere klassetrin, så er det jo snyd.
De bøger, som bliver læst for øjeblikket, er serien ”Gåsehud”, bøgerne af Artemis Fowl og ”Koldt Gys”. Den danske forfatter Lene Kaaberbøl er også populær, især med sin serie om Skammerens Børn. Christian Vedel-Smith har umiddelbart ikke en forklaring på, hvor børnene får ideen om, hvad der er populært for øjeblikket, men internettet får nok en del af æren.
Der er selvfølgelig også bøger, som er skrevet over en tv-serie som f.eks Hannah Montana, som handler om en skolepige, som i sin fritid er popstjerne, uden at nogen ved det.
Nogle slipper lige lovlig let om ved det.
Han gør opmærksom på, at det ikke betyder så meget, om anmeldelserne er dårligt formuleret, men der skal være både en anmeldelse og et referat af bogen. Nogle gange afleverer børnene bare et referat af bogen, og det viser ikke, om de rent faktisk har læst bogen. ”En var endda så ”smart” at skrive af efter bagsiden af bogen, og den går bare ikke,” siger Christian Vedel- Smith.
Forældre må gerne hjælpe lidt med formuleringerne af opgaven, men så skal de blot skrive at de har hjulpet, for som sagt er det vigtige ikke at de skriver det helt rigtigt, men mere at de får læst nogle bøger, som de synes er gode og inspirerende.

Imponerende antal deltagere indtil nu
Indtil nu har 28 afleveret anmeldelser og fået udleveret en bog,” siger Lone Hedelund, overbibliotekar for Hasle og Gellerup Biblioteker, “det er rigtigt flot for børn i dette område, for de læser ikke ret mange bøger.”
Hun oplyser at der sidste år blev afleveret 70 anmeldelser, og håber da på, at det bliver til flere denne sommer. Der bliver jævnligt lagt anmeldelser ud på Gellerup Biblioteks hjemmeside, efterhånden som de kommer ind.
Der er stadig god tid til at få læst bøger, for konkurrencen slutter først d. 31. august. Selvom man måske er den ivrige læser, er det dog kun tilladt at deltage 2 gange i løbet af sommeren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.