Landsbyggefonden har bevilget midler til Holmstrup mark, og Red Barnet Ungdom har startet lektiehjælp med frivillige i Stenhytten.
Da borgerportalen kommer på besøg, er Maria Friis, der læser statskundskab, og Aysha Østergaard, som går i 3.g. på Århus Katedralskole, klar. Lidt efter kommer Naja Rasmussen, antropologistuderende, og Thomas Lytke. Han er systemudvikler og bor på Holmstrup Mark. Men ingen børn kommer, mens borgerportalen er der. Derfor har lektiecaféen været lukket et stykke tid. Det kan være en følge af Ramadanen. Nu håber de frivillige lektiehjælpere, at forældrene vil opfordre børnene til at komme. 
Derfor lektiehjælp
Aysha fortæller: ”Formålet med lektiehjælpen er at skabe et miljø, hvor børn og unge har lyst til at lave lektier. Det skulle gerne være et hyggeligt alternativ til at sidde hjemme. Vi lægger også stor vægt på socialt samvær.” 
Maria supplerer med at fortælle, at forældrene gerne vil hjælpe, men ofte ikke kan. Ved åbningsreceptionen kom nogle forældre, som lovede at sende deres børn.
”Vi laver også andet end lektier”
De frivillige forklarer, at det er en hjælp til folkeskoleelever med alle slags fag. ”Vi skal kunne hjælpe med det hele,” siger Aysha, ”men når vi er flere hjælpere, er nogle stærke i noget og andre i noget andet. Hvis flere børn kommer fast, vil vi også gerne lave nogle sociale aktiviteter. Vi kunne spille bold eller bage boller, bowle eller måske holde en filmaften. Det, det kommer an på, er, hvad børnene har lyst til.”
De unge frivillige synes, det er nogle fine lokaler. ”Vi sidder og venter og håber på, der kommer nogen børn, vi kan hjælpe og vi byder gerne på the, saftevand, frugt eller kiks.”
Lektiecafé hver onsdag i Stenhytten  kl. 15-18.    

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.