Formanden for Hasle Fællesråd Ole Hejgaard Sørensen håber på fast torvedag hver lørdag på Hasle Torv.
Hasle Fællesråd har sendt en ansøgning til kommunen om tilladelse til at afholde torvedag en gang om ugen på Hasle Torv. Ole Hejgaard Sørensen forventer en positiv og imødekommende behandling af ansøgningen: ”Jeg ved ikke, hvor lang tid der går, inden vi får et endeligt svar. Der er mange instanser involveret i en sådan sag, men det mit klare indtryk, at velviljen er der.”
Torvedag i oktober med mange stande
Aarhusvest.dk møder Ole Hejgaard Sørensen og Klaus Bendixen fra Hasle Fællesråds bestyrelse en lidt kølig og blæsende oktoberdag til en af dette års torvedage på Hasle Torv.
Klaus Bendixen oplyser, at der er 28 stande. Det tal må han dog straks korrigere, da endnu en får tilladelse til at stille op uden forhåndstilmelding. Ole Hejgaard Sørensen glæder sig over, at det er langt flere end de ganske få lokale ved starten på torvedage i Hasle.
Ost, fisk og grønt, samt lokale forretningers engagement efterlyses
Ole Hejgaard Sørensen og Klaus Bendixen er dog begge skuffet over, at de lokale forretningsdrivende stadig er fraværende. ”Jeg savner engagement hos forretningerne ved torvet, selv om de ikke får overskud i starten” siger Ole Hejgaard Sørensen, og Klaus Bendixen supplerer: ”De kunne i det mindste holde deres forretning åben med torvetilbud på torvedagen.”
De to bestyrelsesmedlemmer ser gerne stande på torvet med ost, fisk og grønt. ”Så skal alle de andre nok også komme,” lyder det som fra en mund. Klaus Bendixen indrømmer dog, at der endnu mangler strøm til pladsen. Det er et krav fra fødevaremyndighederne, hvis der skal sælges fisk fra en stand på torvepladsen.
Hasle Skole med stor stand
Den største stand på torvet er fra Hasle Skole. Elever fra 4. klasser og deres forældre stiller op endnu en gang. Lone Madsen fra forældregruppen håber på en tusindkroneseddel i fortjeneste, der skal i kassen til en tur til København for hele årgangen på skolen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.