I dag indleder borgerportalen et samarbejde med Jyllands-Postens Århus-redaktion. En gang om ugen vil en af portalens artikler blive trykt i JP Århus, og i dag mandag kan Jyllands-Postens læsere i det østjyske område derfor læse om kampagnen for rene opgange i Gellerup. Den er skrevet af borgerjournalist Sean Ryan Bjerremand.

Havde vi arbejdet på Punkt1, ville vi kalde det en win-win situation. Der er i hvert fald fordele for begge parter ved denne aftale, som ikke er set før i medieverdenen: Jyllands-Posten får kvit og frit en artikel fra os, uden at avisen dog på nogen måde kan bestemme, hvad vi skal skrive om. Men det er nu ikke af ren naivitet, at vi er gået ind i aftalen. Vi ser faktisk flere fordele: 

  • JP Århus’ mange tusinde læsere bliver opmærksomme på, at borgerportalen er her, og vi håber, at det vil skaffe os mange flere læsere. Vi har savnet en måde at skabe kontakt til nye læsere, og den kontakt har vi fået nu
  • Det er i forvejen borgerportalens opgave at skrive artikler, som folk også uden for de udsatte boligområder skal læse, så de får et mere fuldgyldigt billede af, hvordan livet er i eksempelvis Vestbyen.
  • Vi tager samarbejdet som et skulderklap for det store arbejde, som borgerjournalisterne gør. JP Århus’ redaktør Jens Kayser siger, at i nogle sager er vi tættere på kilderne, end avisen selv er, og at der derfor er historier, som han gerne vil have i avisen.

Banebrydende samarbejde
Samarbejdet med avisen er et forsøg, som senere skal evalueres. Det er så vidt vides også første gang, at et etableret nyhedsmedium går i samarbejde med en ekstern part om borger-skrevne nyheder. Der gøres forsøg andre steder i landet med borgerjournalistik i aviser, eksempelvis på JydskeVestkysten, men her foregår ingen form for træning endsige uddannelse af borgerjournalister – sådan som vi gør på borgerportalerne i Århus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.