”Det kræver ikke mere tid, end man har,” mener 21-årige Klaus Winther Djernes om det at være medlem af en afdelingsbestyrelse i et alment boligbyggeri. Selv er han medlem af afdelingsbestyrelsen i Ryhaven i Hasle med 124 boliger.
Men Klaus Winther Djernes møder ikke mange andre under 30 år blandt aktive i beboerdemokratiet uden for boligafdelinger med ungdomsboliger. Og det vrimler heller ikke med folk en snes år over de 30.
Der mangler et par generationer i beboerdemokratisk arbejde
”Det er en udfordring,” siger Klaus Winther Djernes, ”ser man på aldersfordelingen i afdelingsbestyrelser, ligner det problem med et generationsskifte. Der mangler et par generationer til at tage over, når de mange aktive fra den generation, der er ved at være oppe i årene, trækker sig tilbage.”
Formanden for Boligselskabet Præstehaven Else Christensen er enig i, at det kniber med unge i det almene beboerdemokrati.
I bestyrelsen for Boligselskabet Præstehaven spænder aldersfordelingen fra 28 til 65 år, men som oftest er de bestyrelseskolleger, Else Christensen møder på regions- og landsplan, over 50. 
“Bestyrelsesarbejde er ekstremt spændende”
Klaus Winther Djernes understreger, at det er interessant at være med i bestyrelsesarbejde, og at det bestemt er til at overkomme: ”Mange tror, at det nærmer sig et fuldtidsjob, og det er jo slet ikke tilfældet. Mange synes ikke, at ’bestyrelsesarbejde’ lyder særligt tillokkende, men det er ekstremt spændende.”
”Der er nok ikke længere almindeligt at gøre noget uden at få penge for det. Men en frivillig indsats kan udspringe af oplevelsen af fælles problemer og erkendelsen af, at vi må være fælles om løsninger.”
Frivilligt arbejde er for Klaus Winther Djernes en god måde at lære andre at kende på.
Else Christensen gør opmærksom på, at de unge ofte bor kort tid i en almen boligafdeling. Hun har også indtryk af, at unge i dag mere er til projektarbejde på en bestemt opgave end til det mere langsigtede og strukturerede bestyrelsesarbejde.
Men de unge skal ikke være i tvivl om, at de er velkomne i det boligpolitiske arbejde.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.