Mandag den 15. December kunne borgmester Nicolai Wammen, som er protektor for borgerportalprojektet, overrække diplomer til et nyt kuld borgerjournalister – otte i alt, heraf heldigvis en til Vibysyd.dk. Så vi byder Rosita Ahmadian velkommen på holdet.
Det var det tredje hold borgerjournalister, der her sprang ud. Denne gang var kurset et fælles kursus for Århus Vest og Viby Syd. Begge portaler trængte til friske kræfter og på Viby Syd portalen havde vi ønsket to – tre nye journalister, det blev det så ikke til i denne omgang, men nu glæder vi os til samarbejdet med Rosita.
Diplomoverrækkelsen foregik denne gang i Herredsvang Kulturhus under meget festlige former. Soulsangeren Pearl – som er tidligere borgerjournalist – startede festen med fire forrygende numre. Derefter var det tid til den ”alvorlige” del af festen – diplomoverrækkelsen. Borgmesteren sagde blandt andet: ”Det er godt, at nogen vil engagere sig og være med til at give et mere nuanceret billede af lokalområderne ved at skrive både om det gode og det mindre gode.”
Alvorligt var det lige ved at blive, da Nicolai Wammen ud over sin festlige tale til de nye borgerjournalister også benytte lejligheden til at give Trillegårdsbanden et par borgerlige ord med på vejen – ja, det kan en socialdemokratisk borgmester altså også. Efter diplomoverrækkelsen ønskede Trillegårdsbanden at tale med borgmesteren, her forsøgte de sig med et fotoforbud, som borgmesteren affærdigede med ordene: ”Alle må gerne fotografere mig, og er der nogen, der ikke vil fotograferes, så må de jo gå.” I samtalen med en af de unge mennesker lagde borgmesteren vægt på at sige, at med vold og hærværk opnår man intet.
Efter dette lille mellemspil fortsatte festen med underholdning lige fra mavedans til rapgruppen Soul Connect samt med dejlig mad, som bestod af flere spændende iranske retter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.