Når man som dansker træder ind i beboerhuset Yggdrasil i Gellerupparken, bliver alle blikke rettet mod en. Ovre i det lange hjørne sidder en gruppe arabiske mænd, optaget af at ryge vandpibe og spille kort. Det foretrukne spil er det arabiske kortspil 400.
En af mændene er Walid, der er flygtet fra Libanon som barn. Han forklarer, at mændene samles hernede for at hygge sig uden at forstyrre deres koner derhjemme.
”Vi kan få kaffe og te her. Og i stedet for at gå hjem til en og spille, og der så er en der råber, så går vi herind. Det generer ingen. Og hvis kvinderne får kvindebesøg, så kan de også være derhjemme i fred.”
Behovet for lidt fritid fra konerne er ikke det eneste, de har tilfælles med andre mænd.
Mandesnak om biler
”De fleste af os snakker om vores arbejde i bilbranchen, hvor de fleste arbejder som automekanikere. Hvilken bil har du nu købt? Hvad synes du om den bil, jeg har set den bil på nettet osv. Vi ser også fodbold, men mest når der er kampe i de internationale serier.”
Men hvad er så forskellen på det danske 500 og det arabiske 400? Selvom man kunne tro, at det er ligesom det danske 500, ligner 400 faktisk mere whist, som mange danskere jo også kender, bare med nogle små forskelle.
”Hjerter trumfer, men det er kun hvis du f.eks. ikke har klør, så kan du lige trumfe med hjerter. Det er altså kun hvis du mangler en farve at du kan bruge hjerter.”
Da borgerportalens udsendte er på vej hjem, er gruppen af mænd flyttet udenfor for at ryge. Heller ikke her i Yggdrasil undslipper man helt rygeforbuddet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.