Gellerup Kirke har haft indbrud og et mindre forsøg på ildspåsættelse. Derfor var kirken lukket torsdag, da forventningsfulde børnefamilier stod samlet foran kirken. Kirkens medarbejdere ser det som drengestreger på linje med de tidligere begivenheder i området og opfordrer beboerne i området til fortsat at tage aktivt ansvar.
”Vi har valgt at lukke kirken i dag. Det har været nødvendigt af hensyn til personalet, som indbyrdes har haft brug for at tale ud om sagen,” siger sognepræst Annette Bennedsgaard til aarhusvest.dk. Hun tilføjer dog, at kirken de kommende dage vil have aktiviteter som planlagt.
De forsamlede børnefamilier var ellers i godt humør foran kirken. ”Jeg har valgt at tage Freja med herned, for jeg synes, at hun skal have den tro, som hun er blevet døbt ind i,” sagde Lene Bengtsson og fremhævede de mange forskellige trossamfund i området og betydningen af at kunne komme overens – uanset trosretning.
Kirken holder i disse dage aktiviteter for børn og voksne, og der var planlagt børnegudstjeneste med efterfølgende spisning. Men da der endnu ikke var dukket nogle medarbejdere fra kirken op klokken 17, gik man hen til en anden indgang, hvor man blev mødt med skiltet om, at gudstjenesten var aflyst.
Nabo-til-nabo
Kirken har i løbet af december haft mange sociale aktiviteter, derudover er man aktiv i opstarten af ”Nabo-til-nabo” – en natteravnsordning, som frivillige fra kommunen og forskellige organisationer og institutioner forsøger at få på benene i Gellerup.
”Ordningen træder i kraft første gang i juleferien. Ønsker man at melde sig som frivillig – måske bare en aften eller to – kan man se yderligere oplysninger på kirkens hjemmeside,” oplyser sognepræst Annette Bennedsgaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.