Borgmester Nicolai Wammen vil tage boligorganisationers ønske om fælles register op ved foretræde for Folketingets Retsudvalg den 15. januar.
Søndag omtalte Aarhusvest.dk århusianske boligorganisationers bestræbelser for at undgå brandstiftere og ballademagere.
Boligorganisationer har fået nej fra Registertilsynet til at oprette et fælles register med det formål at hindre, at beboere opsagt i en boligorganisation på grund af kriminalitet blot flytter ind i nærheden i en anden boligorganisations boligbyggeri.
Uden registrering kan opsagte lejere uden videre flytte til en anden almen lejebolig, hvor de igen kan være til gene for andre lejere
Direktør Anders Rønnebro fra Arbejdernes Andelsboligforening udtalte dog til Aarhusvest.dk, at boligorganisationer ikke er til sinds at give op. 
Hjælp fra borgmesteren
Og nu får boligorganisationer hjælp fra byens borgmester.
Med fælles henvendelse til regering og Folketing vil borgmester Nicolai Wammen sammen med Anders Rønnebro bane vejen for et nyt register, der kan bremse ballademagere og brandstiftere i århusianske almene boligafdelinger.
"Vi har desværre i de senere år set flere eksempler på lejere, der har chikaneret andre lejere, eller som har haft en klar kriminel adfærd. Når sådanne personer bliver smidt ud af en almen bolig, så er det kun rimeligt, at de ikke uden videre kan gå over gaden til en anden afdeling og fortsætte deres ballade. Derfor bør boligforeninger kunne oprette et "bølleregister", som kan sikre ro og tryghed for beboere i de almene boligafdelinger", siger Nicolai Wammen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.