"Vores jernbane er til grin."
Det er den kontante melding i en minikronik i JP Århus af folketingsmedlem Rene Skau Björnsson. Hans pointe er, at når man ser på Danmarkskortet med jernbanen indtegnet, så snor den sig ind og ud mellem alle landsbyerne, og han kalder det meningsløst at køre togene ind i midten af Århus. Århus har en såkaldt sæk-banegård, hvor togene skal ind og ud ad samme spor – med stort tidsspilde til følge.
Han ser hellere en ny hovedstation i Århus Vest til de lyntog, der skal fragte passagerer hurtigt fra eksempelvis Aalborg til Hamburg. Og så kommer vi til den lokale pointe, fra folketingsmedlemmet, som også er bestyrelsesmedlem i Brabrand Boligforening:
Med en hovedstation i vestbyen serveres et vægtigt argument for at virkeliggøre en letbane fra Brabrand til Århus Centrum.
Björnsson vil have en letbane med tre-minutters intervaller ligesom metroen i København og London.
"Lad os føre den igennem Brabrand-Gellerup-Åbyhøj, så Gellerup i endnu højere grad bliver integreret i byen," skriver han.
Tvivl om statens rolle i letbanen
Selv om Århus Kommune er i fuld gang med forberedelserne til den første letbaneetape til Lisbjerg, er der opstået tvivl om den statslige medfinansiering, da letbanen ikke er med i regeringens nye infrastrukturplan.  
I forvejen er etapen til Brabrand kun nævnt som den femte etape i det århusianske letbanesystem, hvad mange i Vestbyen kritiserer. Der er større behov i vestbyen, lyder blandt andet kritikken fra formanden for Gellerupparken, Helle Hansen.
En ny stor jernbanegård i vestbyen, sådan som Björnssons vision er,  vil også være et argument for at fremskynde den vestlige letbane-linje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.