Lone Hedelund, leder af Hasle og Gellerup biblioteker, har rigtigt travlt med sine store visioner for Gellerup bibliotek.

Gellerup Bibliotek er kun lige åbnet, og allerede er alle computere optaget. Lone Hedelund kommer ud fra personalerummet og begynder straks at forklare om sine visioner om Gellerup Bibliotek, eller Community Center Gellerup, som det nu hedder.

”Man skal også selv tage initiativ,” siger hun og fortæller om da hun og en veninde som bogopsættere på Rudkøbing Bibliotek hurtigt tog over på børnebiblioteket, og lavede det om til noget børnene kunne lide. ”Vi er begge blevet bibliotekarer i dag,” siger hun og smiler.

Store planer for biblioteket
Hun har store visioner for Gellerup bibliotek, og en del af dem er allerede opfyldt. Hun har altid haft den lyst til at udvikle ting og se dem blive til virkelighed. Den grundlæggende ide bag Community Center Gellerup blev støbt allerede på Biblioteksskolen.

Imellem ordstrømmen kommer der en låner, som skal have hjælp til at finde en bog, eller en skoleklasse, der lige skal vises rundt. Dagen som bibliotekar er travl. Hendes engagement ligger i dag i Gellerup og Hasle.

Selvom hun selv bor i midtbyen, er hun meget opsat på at få ændret folks indtryk af Gellerup.

”Det er vigtigt,  at området ikke bare bliver overskrifter i avisen,” siger hun og fortsætter: ”Området er bedre end sit rygte, fordi der er sådan et godt samarbejde mellem det offentlige og borgerne.”
Hun ønsker, at børnene i lokalsamfundet får kendskab til biblioteket og bruger det. Ikke kun til at komme på Internettet, men også til at læse bøger. Hun mener, at det bedste tidspunkt at læse på eller få læst op på er inden man skal sove.

Pionerer på området
Lone Hedelund peger stolt hen på Jobhjørnet og forklarer, at de var de første til at indrette et jobhjørne på et dansk folkebibliotek. Nu er området så heldigt stille, at der er halvanden jobkonsulent knyttet til Jobhjørnet, hvoraf den ene er ansat til at motivere folk til at søge arbejde. Den samme medarbejder står også for forskellige gymnastikarrangementer med Gellerups kvinder.

Blev biblioteksleder, da ingen andre ville
Efter hun var færdig på Biblioteksskolen, flyttede hun rundt og arbejdede bl.a. i Thisted, på Als og underviste endda en overgang på Biblioteksskolen. I 1991 var den stilling på det bibliotek hun helst ville arbejde på ledigt, og hun blev ansat på Hasle bibliotek. Ingen var interesserede i lederjobbet på Gellerup Bibliotek, så det overtog hun for ca. 10 år siden og har derefter været leder af begge biblioteker. Hvilket hun stadig er.
Hendes ambition er ikke at komme længere op i hierakiet, for hun ”gider ikke alt det  administrative.” Så den 55-årige mor til en, bliver hvor hun er, og fortsætter med at udvikle sine visioner for bibliotekerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.