Der er mødt ca. 100 mennesker op i Laden for at være med til Samvirkets årsmøde. Samvirket er et netværk mellem frivillige og professionelle ildsjæle i Gellerup og Toveshøj. Efter forskellige præsentationer  kommer Meyerprojektets maskot Otto på besøg og underholder med en ”sorteringssang”.
Kommunikation er kodeordet
Hvilke initiativer skal sættes i gang i Gellerup og Toveshøj?
Det er overskriften på den brainstorm, som de fremødte skal være med til. De bliver delt i 5 grupper og får 15 minutter til at diskutere og nedskrive, hvad de mener, der skal gøres noget ved i området.
Der bliver diskuteret mange forskellige ting, men ét tema skiller sig ud: kommunikation. Flere peger på, at det er svært at komme i kontakt med de lokale unge. Repræsentanterne fra Globus1 er lidt frustrerede over, at de ikke kan få deres budskab ud og nå den målgruppe, som deres projekter henvender sig til. De efterlyser ideer fra de andre om, hvordan man engagerer dem som gerne vil, men som ikke kender tilbuddene.

En repræsentant fra Lokalpsykiatrien nævner, at misbruget af khat er stort blandt den somaliske befolkning, og at det kan give store sociale problemer. Her er det også vigtigt, at nå ud til de personer, som er påvirket af denne type misbrug, og her er opstår det samme problem med at finde dem og få dem informeret.
Vi skal netværke
Mange kommer ind på, at udover kommunikation er netværk en del af løsningen. I Gellerupparken skal folk lære at kunne sammen på tværs af nationaliteter. Der skal skabes tværgående netværk, som kan bringe folk sammen.
På den måde kommer området til at fungere bedre, og det bliver måske bedre at tale om de eventuelle problemer der opstår.
Mødedeltagerne når ikke til nogen konklusion, men der kommer nogle interessante synspunkter og ideer frem. De kan bruges i Samvirkets videre arbejde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.