Efter at børnehaven Viben blev brændt ned den 12. oktober sidste år, er der endnu ikke fundet nye lokaler, der permanent kan huse Vibens børn og pædagoger. De ansatte har modtaget krisehjælp, men har selv stået for at hjælpe børnene igennem deres traumer.                           
"Vi foretager foretager løbende vurderinger af børnenes behov for ekstra hjælp i forbindelse med traumatiserende oplevelser, såsom skilsmisser, dødsfald og i dette tilfælde brand. I den tid børnene er i vores institutioner, låner vi forældremyndigheden. Dermed har vi ansvaret for deres velbefindende," siger områdeleder Jes Jørgensen.

Usikker fremtid for traumatiserede børn
Indtil sommeren 2009 har Viben en aftale med Åkrogen i Egå, hvor der er mulighed for at dyrke naturen. Det har en god effekt på børnene. Herefter er fremtiden imidlertid usikker, da kommunen endnu ikke har taget stilling til, hvad der skal ske med børnene og personalet.
Personalet er glade for den midlertidige løsning, men frygter, at personalegruppen og børnene vil blive delt op i en eventuel kommende permanent løsning.
”Vi vil gerne tilbage til Gellerupparken, hvis vi ikke skal deles op,” siger pædagogisk leder Gitte Olsen. Hun understreger, at flere af børnene stadig er stærkt traumatiserede af oplevelsen.
”Vi har et barn, der har mareridt om, at Åkrogen også brænder. Et andet barn siger, at når det ked af det, tager det ned til den nedbrændte børnehave, og står og snakker med far.”
Børn bearbejder oplevelsen igennem kreativt arbejde
Personalet har hjulpet børnene med at behandle deres traumer med tiltag af forskellig karakter. Bl.a. en udstilling, man vil kunne se på biblioteket i Gellerup d. 20. marts.
”Vi har arrangeret en udstilling med børnenes tegninger og malerier samt fotos, der skal beskrive tiden før og efter Viben blev brændt ned. Derigennem kan vi  få børnene til at bearbejde oplevelsen. Derudover arbejder vi med massage, beroligende musik og rollespil,” fortæller Gitte Olsen. 
Brabrand Boligforening har endnu ikke taget stilling til de fysiske lokalers fremtid, men direktør for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard oplyser, at det bl.a.  kommer an på, om kommunen beslutter sig for at leje dem igen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.