Det er frivillige tyrkiske kvinder, der søndag byder velkommen i Tousgårdsladen. Forinden har de i en uges tid hængt invitationer op i Gellerup og Viby. "Vi arrangerede det iblandt vores venner og familie – det gik hurtigt," forklarer 40-årige Güluser Yilldirim, der er blandt hovedarrangørerne.
Der er kvinder i alle aldersgrupper i Tousgårdsladen, der ´omfavnes´ af folkemusik. Også mænd, men fortrinsvis kvinder. Disse kvinder har tidligere arrangeret indsamlinger til jordskælvsofre i Pakistan og tsunamiofre.
"Det er ikke et spørgsmål om, at vi er tyrkere – det er et spørgsmål om at vise medmenneskelig ansvarlighed," forklarer Gülüser Yilldirim og 38-årige Zehra Kiris og fortsætter: "Alle indtægter går til ofrene i Gaza."
"Vores børn hjælper til"
21-årige Meryem Öztoprak er blandt de yngre kvinder, som deltager i bazaren. "Det er de voksne, som har uddelegeret arbejdet til os andre," fortæller Meryem, og Gülüser forklarer, at der blandt arrangørernes børn er ansvarlige for hvert arbejdsområde. Blandt andet er der unge piger, der laver kebabber.
På den anden side af bordet står 20-årige Mehtap Yildirim. Hun viser mig glædesstrålende de guldkæder, som pigerne selv har lavet. Jeg er lige ved at købe en kæde til min 17-årige lillesøster, men lader dog være.
Efter en halv time er jeg dog en flødekage rigere og forlader Tousgårdsladen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.