”Her er for meget for her findes alt
lige fra flygler til middelhavssalt
jeg kom for at købe noed’ ganske bestemt
men hvad det var, har jeg fuldstændig glemt.”

Benny Andersens Svante blev fuldstændig overrumplet af stormagasinet. Helt så galt gik det nu ikke borgerportalens udsendte. Men der var meget til salg og stor publikumstilstrømning. Hasle Kunstforening har prøvet at arrangere loppemarked før. Det er en måde at få økonomien til at hænge sammen på, siger formanden, Kirsten Sole mens hun sælger lodder til amerikansk lotteri ind i mellem. 
Udstillinger og kunstindkøb
Formålet med Hasle Kunstforening er, at der skal kunst på væggene i Lokalcenter Hasle. At dømme efter fremmødet på dette års loppemarked, bliver der også i år penge til at købe kunstværker.
”Vi har en aftale med de kunstnere, der udstiller om, at vi køber mindst et kunstværk. Det er den betaling der er,” siger Kirsten Sole. Foreningen har holdt loppemarkeder i over 10 år, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der sælges.

”Når folk flytter fra de beskyttede boliger over på lokalcentret, er der ikke plads til det hele. De pårørende er meget flinke. Vi får de ting, der ikke kommer med, til gengæld slipper de pårørende for besvær med at sælge tingene eller køre dem til genbrug,” fortæller Kirsten Sole.
En god handel
Søren kommer fra Viby. Han vil ikke oplyse sit efternavn, men fortæller, at han gerne tager på loppemarked for at gøre en god handel, bare det ikke er alt for langt væk. Han har kig på en lænestol med skammel. Den vil han godt give 100 kroner for. Desværre viser det sig, at en anden af de mange gæster er kommet ham i forkøbet. Stolen er solgt for 200 kroner. I stedet finder Søren et skab.

Er det dig eller konen, der bestemmer hvor det skal stå?

”Det ved jeg ikke endnu. Hovedsagen er, at vi har plads til det,” siger Søren. 
To kunstnere fra Ry
Hasle Kunstforening arrangerer skiftende udstillinger, men for en dag må kunsten komme lidt i baggrunden. De mange gode køb stjæler opmærksomheden. På Lokalcenter Hasle udstilles i øjeblikket værker af Grete Obel og Finn Holmboe fra Galleri ”Bakkehuset” i Ry. De maler begge, men udtrykker sig også med andre medier end akrylfarver på lærred. Grete Obel er keramiker og tegner også med oliekridt. Finn Holmboe laver skulpturer og litografier.
Hvor stort overskuddet på årets loppemarked bliver, er der ingen, der tør spå om på nuværende tidspunkt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.