Tinna Andersen, byder velkommen i Café Perlen, som åbnede den 8. Marts i Yggdrasil midt i Gellerupparken.
Gellerup og Toveshøjs børn og voksne – især kvinderne – har nu et nyt, hyggeligt sted at komme. Tirsdag og torsdag vil Café Perlen slå dørene op i en hyggelig café med aktiviteter, gratis avislæsning og ”snakkekroge efter egen sammensætning”.

”Vi satser på at holde åbent indtil videre hver tirsdag og torsdag. I skal være velkomne her ovre og det kan jo også godt være, at I får lyst til at tage nogle børn med,”siger Tinna Andersen.

Og børnene hygger sig, og selv de voksne leger med. De voksne "perler løs" og mindes gamle dage i børnehaven, og deres kreationer bliver strøget og hængt op som dekorationer og illustration af cafeëns navn.

Med tiden flere aktiviteter

”Vi håber, at vi gradvist kan få flere aktiviteter op at stå i caféen,” siger Tinna Andersen. Lige nu har Café Perlen et rigtig godt tilbud – sprogundervisning.
Sproglærer Marianne Rossen fra Gellerupparken har mere end 25 års erfaring i at undervise på sprogskoler – og hun tager også gerne elever, der er analfabeter.
Om tirsdagen er kun kvinder velkomne – aktiviteterne her er målrettet det smukke køn. Men hvordan kan det være, at der lige pludselig er en café i Gellerup. Vi har talt med en af de frivillige på caféen, Helle Hansen. Hun er i parentes bemærket også beboerformand for Gellerupparken.

”Caféønsket har eksisteret i flere år – men det er aldrig blevet til noget.Vi tog fat på det i forbindelse med, at vi som afdelingsbestyrelse ved nytårstid overtog ansvaret for Yggdrasil, efter at Naboskaberne lukkede ned som projekt.
Samme med beboersekretæren Vibeke Dam Hansen holdt jeg i februar et møde med Livsværksederne – som i dag deltager i Perle Cafeen med en medarbejder….- og herefter gik vi gang med at snakke med konkret om åbningstider m.m. – og så fortalte vi om drømmen om en beboercafe rundt i netværket – og siden er det strømmet til med frivillige,” fortæller Helle Hansen.

Men hvorfor lige navnen Café Perlen?

”Først havde jeg tænkt, at vi kunne kalde cafeen Café Emma, sådan som et modspil til Meyer (Emma i Rottehullet, red.) – men så kom Perle-debatten lige ind fra højre og slog Emma af pinden,” fortæller en sprudlende Helle Hansen, der tidligere på året i afdelingsbestyrelsen diskuterede et muligt nyt navn til Gellerupparken – Perleparken.

Yderligere informationer kan fås på:www.cafe-perlen.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.