Når sommeren kommer til Gellerup, rykker Cirkus Tværs ud af de snævre omgivelser i cirkusbygningen under biblioteket, og ud i den friske luft. Det er godt for både børn og voksne at komme ud i solen, siger lederen af Cirkus tværs, Joop Poelman. Skulle sommeren svigte i Danmark, er der ihvertfald solgaranti, når Cirkus Tværs rykker teltpælene op og tager tre uger til italien. Nærmere bestemt omegnen af Firenze, hvor der er planlagt optrædener og workshops for lokalbefolkningen.
Pengene? – De kommer fra entré og tilskud fra bystyret i Firenze. Ligesom ethvert professionelt cirkus.
Også cirkus hjemme
Har man ikke mulighed for at se Cirkus Tværs i det store udland, vil de ikke svigte Danmark. Der er planlagt adskillige forestillinger og workshops i sommerhalvåret. I juni er der ‘Gellati’, som går ud på at samle 40-50 børn fra forskellige institutioner i Århus og lave cirkus. Fredag den 12. juni er der forestilling for institutionerne og den efterfølgende dag for familiemedlemmer i alle aldre.
I august er Cirkus Tværs igen på farten. Denne gang mod mindre eksotiske himmelstrøg, men ligeså store udfordringer. Denne gang gang er målet Skive og denstore ‘Børn & Unge Cirkusfestival’, der i år finder sted Fra d. 21. til d. 23 august.
Her kommer der børnecirkusser fra hele verden for at være sammen, dele erfaringer og selvfølgelig lave cirkus.