Når sommeren kommer til Gellerup, rykker Cirkus Tværs ud af de snævre omgivelser i cirkusbygningen under biblioteket, og ud i den friske luft. Det er godt for både børn og voksne at komme ud i solen, siger lederen af Cirkus tværs, Joop Poelman. Skulle sommeren svigte i Danmark, er der ihvertfald solgaranti, når Cirkus Tværs rykker teltpælene op og tager tre uger til italien. Nærmere bestemt omegnen af Firenze, hvor der er planlagt optrædener og workshops for lokalbefolkningen.
Pengene? – De kommer fra entré og tilskud fra bystyret i Firenze. Ligesom ethvert professionelt cirkus.
Også cirkus hjemme
Har man ikke mulighed for at se Cirkus Tværs i det store udland, vil de ikke svigte Danmark. Der er planlagt adskillige forestillinger og workshops i sommerhalvåret. I juni er der ‘Gellati’, som går ud på at samle 40-50 børn fra forskellige institutioner i Århus og lave cirkus. Fredag den 12. juni er der forestilling for institutionerne og den efterfølgende dag for familiemedlemmer i alle aldre.
I august er Cirkus Tværs igen på farten. Denne gang mod mindre eksotiske himmelstrøg, men ligeså store udfordringer. Denne gang gang er målet Skive og denstore ‘Børn & Unge Cirkusfestival’, der i år finder sted Fra d. 21. til d. 23 august.
Her kommer der børnecirkusser fra hele verden for at være sammen, dele erfaringer og selvfølgelig lave cirkus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.