Der er langt til Tyrkiet, og jeg drømmer om at komme i tyrkisk bad, i hamam(i). Hvorfor er der ikke en i Gellerup?
Når hverdagen trækker tænder ud, så drømmer jeg om luksus og forkælelse. Det er drømme om lækre bade, massage og pleje af huden med velduftende olier. Det kunne ske i et almindeligt wellnesscenter, men det ville jo være dejligt, hvis jeg blot behøvede at tage bussen til en eksotisk oplevelse for alle sanser.
Lækre bade og massage
Ja, jeg har vilde drømme. Tænk sig at kunne gå ind i en verden, hvor der er smukke arabiske ornamenteringer. Dæmpet dæmpet musik skal lyde, måske med den iranske sangerinde, Gogosh, der er elsket i hele Mellemøsten. Der er tilbud om dampbade, sauna og massage i dejlige varme marmorrum.
Forskellige tilbud om forkælelse
I et svalerum kan jeg sidde i badekåbe og slappe af eller sludre med veninder, stadig med blid musik i ørene. Måske er der i dette rum også et tilbud om manicure og pedicure. Det kunne også have sin egen salon.
Stedet skal have en hennasalon. Så kan jeg få farvet mit hår, af en som ved, hvordan man arbejder med henna, og uden at hele mit badeværelse tilsvines. Desuden ville jeg elske at få lavet nogle smukke hennatatoveringer, eller farvet mine negle. Der er en lille shop i forbindelse med salonen, der udelukkende sælger gode og lidt sjældne hennaprodukter. Jeg ved, at man i Marokko laver læbestifter af henna. Læbestiften er grøn i sig selv, men giver røde læber.
Afslutning med te eller kaffe
Turen sluttes af i en lille tesalon eller arabisk café, hvor det er muligt at få forskellige slags kaffe og te, og lidt lækkert til. Det kunne være turkish delight, eller små arabiske kager. Også her er der musik fra Mellemøsten, måske noget arabisk popmusik. Selvfølgelig er interiøret smukt, for eksempel med med de klassiske blå tyrkiske fliser. 
Tænk stort med helhedsplanen
Med helhedsplanen bliver det muligt at tænke stort og skabe et etnisk wellnesscenter. Det kunne fungere som et sted for socialt samvær indenfor og mellem forskellige etniske grupper. Ligesom det kunne give arbejde til nogle mennesker, som har medbragt deres viden og erfaring om kropskultur til det danske samfund.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.