Til trods for et stort opbud af glade børn var begejstringen ikke udelt for Idræts- og integrationskonsulenternes festival-arrangement på butikstorvet i Herredsvang.

Børnene drønede glade rundt og nød boldspil, boksning, dans og musik. Det var hos de voksne de kritiske kommentarer lød. Både Centerbageriet og ”Anas Frugt og grønt” var blevet opfordret til at støtte op om aktivitetsdagene på Herredsvang Torv, og hos begge sporedes en tydelig skuffelse og irritation.

Centerbageriet oplevede mere uro
Bageriet støttede festivalen ved at sælge slush ice til halv pris. Til gengæld solgte de dobbelt så mange, som de plejer. Så det løb rundt.

I bageriet var man temmelig utilfreds med styringen, specielt af de mange børn. Som en ansat sagde: ”Jeg synes sådan noget er godt, det skal bare styres. Der er ikke nok voksne til stede. Vi har haft mere ballade. Det bliver der, når der kommer 25 børn ind i butikken.” I bageriet syntes man altså, at hverdagen er blevet besværliggjort.
Grønthandleren har haft tab
Hos ”Anas Frugt og grønt” havde man opstillet borde udenfor til salg af shawarma, pastasalat og kage. Udgifterne i forbindelse med dette blev slet ikke dækket. Generelt var der hos Iyad og hans medhjælper, Ranja, stor skuffelse med dagene.

”Vi havde forventet, at der kom flere danskere, også børn. Der er faktisk ingen danske børn. Det skulle man tro, når man taler så meget om integration”.
De mange mennesker på torvet har faktisk ikke givet ekstra kunder i butikken. ”Nej, det er nedtur for omsætningen. Vi deltager ikke i sådan noget igen.”

Ikke nok synlighed
Ditte, der er praktikant i Klubtoteket, stod sammen med en veninde og hyggede sig med at se på på basketball ovre ved kirken. Hun ville også gerne give sin mening til kende.”Jeg er positiv overfor initiativet, men jeg synes ikke, at det er ordentligt organiseret. Der mangler helt klart synlighed fra dem, som står for det."

Svarer på kritik
I morgen svarer Idrætskonssulent, Heidi Lytje Oehlers på kritikken. Hun er ærgrer sig over det negative fokus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.