I sit specialeprojekt i oplevelsesøkonomi sætter 26-årige Lotte Filskov fokus på dagen i morgen i Gellerup: erhvervsliv, uddannelse og borgernes inddragelse.
Lone Hedelund fra Gellerup Bibliotek er medlem af Inspirationsgruppen for Helhedsplanen, og i forbindelse med Lotte Filskovs specialeprojekt modtog hun en henvendelse om at give sit besyv med.
"Lone svarede på min henvendelse, og vi begyndte at snakke lidt sammen. Lidt senere kom vi til at snakke om, at det ville være spændende med en udstilling på biblioteket med nogle plancher," fortæller Lotte Filskov.
Som sagt – så gjort
Det var et spændende syn, der indtil fredag, den 5. juni mødte de besøgende på Gellerup Bibliotek. Midt i lokalet var der med plancher og video sat fokus på Gellerup og fremtiden: Dagen i morgen – hvad skal den bringe for den multietniske bydel?
Det er en studerende i oplevelsesøkonomi, der har sat fokus på områdets fremtid – og der er noget forfriskende over Lotte Filskov, fordi hun fokuserer på, hvordan resurserne og mulighederne optimeres, så der skabes ny værdi til området.
26-årige Lotte Filskov citerer blandt andet en 29-årig kvinde for at sige "jeg kommer kun i Gellerup, når jeg skal i bazaren" – derfor ønsker denne adspurgte kvinde mere erhvervsliv og flere uddannelsesinstitutioner.
De adspurgte synes enige om, at man skal satse på de resurser, der er – uden at lukke øjnene for problemerne. Godt så.
Et bud på fremtiden i Gellerup
Lotte Filskov ønsker foruden at udvikle bud på fremtiden med sin udstilling at skabe lokal opbakning til Helhedsplanen for på denne måde at stimulere den lokale selvbevidsthed blandt borgerne. Udstillingen er et led af hendes speciale ved Århus Universitet.
"Jeg fik idéen i forbindelse med faget offentlig kommunikation i efteråret. Efterhånden fik jeg inspiration til at blande oplevelsesøkonomi ind i projektet," fortæller Lotte Filskov, da vi møder hende på Gellerup Bibliotek.
"Kommunen er glad for mit projekt – de kan godt lide, at jeg sætter fokus på borgerinddragelse," siger en veloplagt Lotte Filskov.
Skriv til Lotte
Man har i forbindelse med udstillingen kunnet udfylde postkort på biblioteket, som så vil blive brugt i projektet. Nogle af dem er blevet hængt op foran plancherne. Nu kan man så ikke længere skrive postkort, men Lotte Filskov har en sms-service. Man kan sende en sms på 52722831 om hvad man bedst kan lide ved Gellerup og tankerne om en helhedsplan.
Læs mere om uddannelsen i oplevelsesøkonomi her.                                                                                                              

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.