Brydeklubben Thrott inviterer til brydning i Globus1 i sommerferien.
Projektet går i al sin enkelthed ud på at skabe relationer mellem Brydeklubben Thrott og børnene i Århus Vest. Brydning skal være et alternativ til eksempelvis kriminelle fællesskaber.
Brydeklubben Thrott giver alle børn i Århus V mulighed for at dyrke brydning i sommerferien. Hver torsdag fra 15.30-16.30, vil alle børn i alderen 9-12 kunne prøve kræfter med brydning. Brydetræningen foregår i Globus1 i Århus V, hvor brydeklubbens madrasser vil blive stillet op til lejligheden.
Herefter har man mulighed for at komme med på ”Team Olympia”, der giver børnene og deres forældre mulighed for at komme med til Herning og opleve VM i brydning til september. Sammen med brydere fra 5 andre byer, får de mulighed for at møde hjemlandets brydestjerner og brydere fra næsten 100 andre lande. Desuden bliver der tid til at konkurrere mod hinanden i ”VM i skolebrydning”.
Koordinator for projektet, Esben Fonnesbek udtaler: ”Vi håber rigtig meget at der er mange børn der har lyst til at deltage. Mange af deres forældre kender jo brydning fra deres hjemland, hvor det er nationalsport i eksempelvis Tyrkiet. Vi synes det er et unikt tilbud, at komme med og opleve VM i brydning, og få en masse gode oplevelser med andre brydere.”
Hvad er brydning?
Brydning er en kampsport, og verdens ældste sportsgren. For at sige det på den nemmeste måde, så er brydning ligesom en "slåskamp" på en sjov og god måde. I en brydekamp møder man en modstander der har den samme vægt som én selv, og det gælder om at lægge modstanderen ned på ryggen med begge skuldre i madrassen. Det gør man ved at slå de greb man lærer til træningen. Man må nemlig ikke lave alle "de beskidte tricks" i brydning, så som at slå, sparke og rive.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.