Özlem Sara Cekic var på Gellerup Bibliotek for at fortælle om at være mønsterbryder og tokulturel. Hun er medlem af Folketinget for SF og partiets ordfører på Social- og psykiatriområdet. Derudover er Özlem også kendt for at have udgivet bogen "Fra Føtex til Folketinget", der er hendes personlige fortælling om en lang rejse, der starter i Tyrkiet og – foreløbig – ender i det danske Folketing.

Özlem Sara Cekic fortalte om sit og familiens liv, og om de oplevelser hun og hendes tyrkiske familie har gennemgået inden de til sidst nåede nåede til det forjættede land Danmark.

Hun er en af mange stærke kvinder der er foregangskvinde for mange med anden etnisk baggrund. hun trodsede alle fordomme og begyndte i Føtex og arbejdede der i ca. to år. Derefter begyndte Özlem Sara Cekic at interesserer sig for politik og meldte sig ind i SF.

Özlem Sara Cekic er uddannet sygeplejerske. Under uddannelsen måtte hun tage et rengøringsjob for at få økonomien til at hænge sammen. Hun fik uddannelsen gjort færdig, og efter nogen tid som sygeplejerske blev hun opfordret til at stille op som næstformand i Dansk Sygeplejeråd og blev valgt.
Özlem Sara Cekic er gift for anden gang, hvilket er ret usædvanligt for muslimer.

"Det er vigtigt, at man som ny i det danske samfund bliver hjulpet igennem den første svære tid, i stedet for hele tiden at blive mødt med fordomme fra omverdenen," sagde hun til de fremmødte på biblioteket.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.