Fraflyttede lejere i Brabrand Boligforening skal have for meget opkrævede varmepenge tilbage. Udlejere er ikke forpligtet til dette, men kan vælge at lade de nuværende lejere høste gevinsten gennem en nedsættelse af varmetaksterne – en nedsættelse, som startede i 2008.
Brabrand har som den første store spiller meldt ud, at fraflytterne skal findes og have penge tilbage. Kommunen refunderer 157 kroner pr. lejemål til at regne beløbene ud. Det er lejere, der boede i Brabrand Boligforening i årene 2004-2006, og som er flyttet, man skal finde frem til.
»Vores bestyrelse har lagt sig fast på den politik, at vi kan og skal finde de mennesker, der har pengene til gode. Og så gør vi det,« siger direktøren for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard til Århus Stiftstidende.
Den kommunale fadæse betød, at århusianerne nåede at betale 575 mio. kr., for meget for varmen, inden taksterne blev sat ned.
To muligheder for udlejere
Private og almene udlejere har to muligheder for at afslutte sagen, hvor kommunen oparbejdede – og de skal beslutte sig inden 3. november.
Det første, de skal gøre, er at beslutte, om de fortsat vil have takstnedsættelse på fjernvarmen til de nuværende lejere, eller om de vil udbetale et engangsbeløb til lejerne fra perioden 2004 – 2006.
 
Affaldvarme Århus (ja, det hedder selskabet faktisk…) har oprettet en hjemmeside, som dels vejleder om ordningen, og dels skal bruges af udlejerne, når de har besluttet sig for den ene eller anden model.
Hjemmesiden er http://www.minevarmepenge.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.