For anden gang dette efterår var Danmarks Radio forbi Helligåndskirken for at lave gudstjeneste. Store biler blev luftet, og fremmede folk kom ’til stads’ for at lave tv til senere brug sammen med Tine Lindhardt, generalsekretær i Bibelselskabet. Juleaften går det igen løs med de snurrende kameraer, idet DR I transmiterer gudstjenesten kl 15.00.

DR i byen
Torvegængere i Herredsvang fik fredag og lørdag et lille indblik i hvad tv-licenspengene også bruges til. Ikke mindre end tre af DRs 20 enorme lastvogne og et rugbrød var linet op på Helligåndskirkens p-plads, ligesom der inde i kirkens lokaler var tæt pakket med elektriker- og andet grej.

Optagelser til ‘DR-kirken’
Og hvad havde de så gang i derinde? Jo, de var såmænd bare ved at optage endnu 5 afsnit i serien: ’DR-kirken’. To om fredagen og tre om lørdagen. 
For de uindviede kan det oplyses, at ’DR-kirken’ er en medieopfindelse, hvor man vælger sig et kirkerum ét sted, en præst et andet sted og endelig en flok mennesker et helt tredje sted. Bringer dem sammen på ét tidspunkt, hvor de leger gudstjeneste, hvorefter tv udsender det til alle os andre på et andet tidspunkt, og hvor vi så kan sætte os til et se det på et helt tredje tidspunkt, hvis altså vi lige har lysten og det helt rigtige modtagegrej.

Et sammenbragt fællesskab
Denne lørdag havde man hentet Tine Lindhardt hertil som præst. Nogen vil måske huske hende fra radioprogrammet ’Mennesker og Tro’. Menigheden var samlet i de sønderjyske sogne ’Toftlund og Tirslund.
’ – for det gi’ sådan et dejligt sammenhold, at ha’ fælles oplevelser’, som den venlige, sønderjyske sognepræst Gerda Melchiorsen siger. Hun har formedelst 60 kr. pr. person og et tilskud fra menighedsrådet, fyldt en bus og bragt sine sognebørn til midtlandet for at høre, hvad den populære kirkens kvinde mon har at sige.

– og så er der kaffe bagefter
Men nu lever ingen jo af ord alene, så frokosten bliver sat frem og en travl DR-medarbejder sørger til stadighed for at frembringe nye forsyninger til de mange munde.

Det er ved at blive vane
Så sent som i oktober måned sendte DR I to gudstjenester her fra bydelen, og nu har man så optaget yderligere fem, der sendes først i det nye år.
Men så længe behøver man dog ikke vente for at se netop denne kirke i tv. Allerede juleaften er Helligåndskirken i Århus på igen, og denne gang er det den ægte vare, der sendes ud til landets seere.

Som i de go’e gamle dage
Torsdag den 24. december kl. 15.00. Vestbyborgerne er stimlet sammen. Sognepræst Torben Tramm er trukket i kjolen. Organist Anders Gaden er med på noderne. Enhver der har en tone i livet brummer med – og så kan julen bare komme an, for nu er vi alle med på samme tid både på kirkebænken og ved skærmen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.