Bokseopvisning, rap og operettetoner. Det var nogle af indslagene, da et hold nyuddannede borgerjournalister fejrede kulminationen på måneders hårdt slid. De er blevet trukket igennem teori om de journalistiske grunddiscipliner, de har været på fotokursus, afholdt redaktionsmøder med ide udvikling – de har siddet i timevis foran skærmen med mus i hånd, oprettet artikler, portrætter og fotoserier på aarhusvest.dk.

Licens til at skrive
Og de er kun lige begyndt. I går aftes blev der holdt fest for dem og de fik overrakt diplom – et bevis på, at de nu kan kalde sig journalister – borgerjournalister med licens til at skrive.
Som noget nyt denne gange har aarhusvest.dk knopskudt ved også at uddanne juniorjournalister. De arbejder på portalen www.westcity.dk  – designet er ungt, og det samme er de emner der tages op.

Stand in for Wammen
Borgmesteren, der har taget borgerportalerne til sig, skulle have overrakt diplomerne, men klimatopmødets forsinkelse fik også betydning lokalt. Nicolai Wammen kunne ikke nå tilbage fra København og omegn tidsnok. I stedet blev det Jens Møller fra Det Boligsociale Fællessekretæriat, der fik æren af at overrække diplomerne.

Han spurgte hver enkelt borgerjournalist, hvad vedkommende gerne ville skrive om. Svarene må have glædet ham overordentlig meget, for rigtig mange af dem handlede om vigtigheden at at skrive historier, der fortæller om alle de mange gode intiativer, der hele tiden sættes i værk i Vestbyen – ikke mindst af borgerne selv. 

Mange indslag – god stemning
Der var mange indslag og god stemning. Gæsterne kunne opleve borgerjournalisterne arbejde på storskærm – de gik rundt bevæbnet med kamera, kuglepen og blok og stillede gæsterne spørgmål, blandt andet om, hvad borgerportalen skal skrive om i fremtiden.

Der blev serveret sund og velsmagende etnisk mad af Interkulturel Kvindeforening under ledelse af Mehrangiz Jahandari. Foreningen står bag et nystartet sundhedsprojekt og har også tidligere hjulpet til med madlavningen ved lignende arrangementer.

Boksere og rappere med talent
Unge boksere fra Herredsvang viste, hvad de kunne i et par opvisningsrunder. Deres instruktør, Mehdi Abedi leverede sparring og præsentation. Rapskolen fra Gellerup stod også på det skakternede gulv. Der blev virkelig gået til den. Kejser A. har fundet mange unge med talent – nu bliver det omsat i en CD. Det projekt vil borgerportalen senere fortælle mere om.

Ingen kan sige, at festens underholdning var ensidig. Den sluttede med noget helt andet end rap. Der var operette, musicaltoner, et par gamle danske travere og sidst med ikke mindst amerikanske julesange. Alt stilrent og smukt serveret af sangeren Niels Jørgen Tranbjerg, der blev akkompagneret af pianisten Marien Marie Tange, der denne aften måtte undvære et flygels overtoner og klare sig på et el-klaver. Forrygende lød det alligevel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.