Alene udsigten er et besøg værd: stadig sneklædte Mols Bjerge, verdens største containerkraner på havnen – byens skyline og så videre. Vi er på 6. sal på Gudrunsvej, hvor et af Danmarks højest beliggende museer nu skal indrettes.
Mandag var der rejsegilde med traditionelle røde pølser og en bajer, men håndværkerne til at spise dem var der nu ikke. Det var i stedet aktive beboere, folk med hang til helhedsplaner, museumsfolk, et par mediefolk, ja og så underboen. Denne – Lars Bro – hører som medlem af Brabrand Boligforenings bestyrelse egentlig også til de aktive beboere, men denne dag var Lars Bro og hans søn nu med som de flinke underboere.
Fortid og Helhedsplan
Gellerupparken og Toveshøj står bag den utraditionelle ide med at indrette museum i en af de store 129 kvadratmeter store lejligheder, som Brabrand Boligforeningen velvilligt har afgivet.
Her skal om en lille måned åbne et museum, som både skal se tilbage, men lige så vel fremad. Sagt med den nyansatte inspektør Doron Haahs udsagn:
"Museet skal fortælle beboernes historie, men det skal også fortælle fremtiden. Det er et bindeled, hvor beboere og folk fra byen kan få noget at vide om området. Vi har tænkt, at en af stuerne skal indrettes med møbler anno 1970. I et andet rum fortæller vi om helhedsplanen."
Vennerne får travlt
De to afdelinger var på dagen repræsenteret af formændene Helle Hansen og Troels Bo Knudsen. Disse og andre museumsvenner får travlt med at få det hele klart til åbningen 31. marts. Og de håber, at beboerne giver et nap med – eksempelvis ved at dokumentere området anno 2010 via fotos.
Projektet koster 80.000 kr., og det rækker til indretning og et halvt års drift med Doron Haahr ansat i 10 timer ugentligt. Han skal holde museet åbent ca. fire timer ugentlig plus ved særlige besøg. Efter det halve år skal projektet evalueres – og måske skal der søges penge til en fortsættelse.
Fakta
Gellerup Museum, Gudrunsvej 16, 6. sal. Åbner onsdag den 31. marts kl. 16-18.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.