I weekenden deltager omkring 100 børn og unge mellem 10 og 14 år i en fodboldturnering ved Globus1. Unge 4 Unge Cup hedder turneringen, der er arrangeret af netværket Unge 4 Unge, der kæmper for at hindre kriminalitet blandt vestbyens unge og sikre trygheden i området. 
Det gøres bl.a. gennem aktiviteter for de unge, som både de selv og de unge, de hjælper, stabler på benene. I dette tilfælde er fodboldturneringerne arrangeret af netværkets aspiranter:
"Formålet med Aspirant-projektet er overordnet set er skabe positive forandringer i Gellerupparken og Toveshøj, ved at unge aspiranter gennemgår en personlig udviklingsproces og kommer væk fra kriminalitet og lignende problemer. Dermed er de unge med til at skabe positive forandringer for dem selv og for lokalsamfundet som helhed gennem forskellige frivillige initiativer og aktiviteter," fortæller Sabrin Lee El-Zaidi, som er omsorgs- og pædagogmedhjælper i Unge 4 Unge og koordinator for Aspirant-projektet.

Mange hold tilmeldt
I weekenden er det aspiranterne, vi skal takke for, at der bliver spillet bold i Gellerup. Holdene er allerede tilmeldt, i to grupper til henholdsvis 10 til 12 år og 12 til 14 år. I alt er der tilmeldt 17 hold, som hvert kan bestå af mellem fem og syv spillere.
Spillet går løs på lørdag, den 22. oktober, fra kl. 12 til 18 ved Globus1. Som en ekstra aktivitet er der i øvrigt gratis make-up- og styling-råd til piger mellem 14 og 19 år – også ved Globus1. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.