Helle Hansen, afdelingsformand for Gellerupparken, savner lydhørhed fra politikerne, som ellers gerne tager på besøg i området: ”Jeg har vist rundt og vist rundt, men jeg har ikke oplevet lydhørhed fra politikernes side. De spørger ikke ind til vores erfaringer som beboere i området. Jeg ville ønske, at de i stedet for at tale om os ville tale med os.”
Hun så gerne, at politikerne inddrog beboernes erfaringer, når de lavede forslag til forbedring af forholdene i de udsatte boligområder: ”De tager udgangspunkt i medier og eksperter i stedet for at høre, hvad beboerne mener. Det er os, der bor her, der er de virkelige eksperter.”
Træt af ministerbesøg
Formanden for Brabrand Boligforening, Jesper Pedersen, er enig. Han er godt og grundigt træt af ministerbesøg i Gellerup, der ikke fører til noget: ”Nu har der efterhånden været mange ministre på besøg i Gellerup, men der er ikke sket noget. Det er kun for at promovere sig selv, at de kommer. De er bedøvende ligeglade med området,” udtaler han til JP. Han mener, at besøgene mest af alt handler om at se godt ud i pressen
Listen af politikere, der har besøgt Gellerup i de senere år, er lang: Anders Fogh Rasmussen, Lene Espersen, Karen Jespersen, Bertel Haarder, Helle Thorning-Schmidt, Holger K. Nielsen, Morten Østergaard, Rikke Hvilshøj, Birthe Rønn Hornbech, Brian Mikkelsen, Benedikte Kjær m.fl.
Men boligforeningens formand hæfter sig ved, at vi ikke har politikerne at takke for positiv udvikling i Gellerup: ”Det største fremskidt, der er sket i Gellerup, har de frivillige stået bag.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.