Nok kan eleverne på Søndervangskolen ikke stemme om helhedsplanen, men de er alligevel gået ind i helhedsplanen med sav, koben, hammer og søm. 
To 7. klasser på skolen er med i et forløb med fire workshops, hvor de blandt anddet bygger skilte, møbler og andre genstande. Formålet er at skabe en dialog mellem beboerne i området, så alle bliver opmærksomme på den kommende byfornyelse.
Büro Detours står bag projektet og har tidligere arrangeret byggeprojekter med unge, hvor bureauet skaber de rammer, som de unge kan udfolde sig i:
“Vi har fokus på de unge, og hvordan man kan engagere dem i projektet. Ingen af de unge har en officiel stemme, men det er jo i høj grad dem, som kommer til at blive berørt af de nye tiltag,” fortæller Mathilde Ploug Andreasen, der er projektleder hos Detours.

Projektet  skal skabe dialog
Den første workshop fandt sted i tirsdags, hvor de to 7. klasser lærte at benytte værktøj, byggede møbler og stiger af træ, med hjælp fra medlemmer af Detours. Hele projektet går ud på at få de unge beboere til at engagere sig i deres eget nærmiljø.

“Udeområderne bruges kun af de unge. Vi hiver fat i nogle af dem og viser dem, hvordan man kan engagere sig i sit nærmiljø, og på den måde være med til at forbedre det,” fortæller Mathilde Ploug Andreasen .

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.