”Ud af Gellerup” hedder Unge4Unges nye projekt, som Aarhus Kommune netop har givet 80.000 kroner til fra særlige midler til integrationsformål. Projektet skal forbedre trygheden i Gellerup. Formålet er at ændre de unges værdier, normer og adfærd, og det handler om at komme ud i det omliggende samfund, herunder at få nærkontakt til brand- og politifolk.

Den slags er der gode erfaringer med, oplyser Wamid Hassan, koordinator for Unge4Unge. Han mener, det er vigtigt med et modspil til nogle af de dårlige oplevelser, de unge kan have med politiet, som f.eks. at få sin knallert konfi-skeret. For nylig morede en gruppe af Gellerups unge sig sammen med lokale politibetjente ved en omgang laserskydning med efterfølgende fællesspisning.

”Alle var glade, og når man er sammen om gode oplevelser, lærer man hinanden at kende. Så smider man ikke sten efter hinanden” siger Wamid Hassan.

Ud at slukke ildebrand

Den slags arrangementer med politiet bliver en del af projektet ”Ud af Gellerup”. Projektet er en opfølgning på borgermødet ”Tryg i Gellerup”, som blev holdt i januar af magistraten i Aarhus og Østjyllands Politi.

Som en del af projektet arbejder Wamid Hassan på, at nogle af de unge kan komme ud til brandvæsenets uddannelsescenter i Skejby og prøve at slukke en brand sammen med brandfolkene. Det vil give en helt anden opfattelse af brandmændene og deres arbejde.

Projektet har også fokus på arbejde og uddannelse. Som et led i dette bliver der besøg ude på landet, hvor de unge kan prøve landmandslivet i praksis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.