Engdalskolen i Brabrand skal udvides og ombygges for 18,7 mio. kr. – eller skal den? Der kom et uventet forslag fra de konservative på byrådsmødet onsdag aften, så man undgår at bruge så mange millioner, og her er Tovshøjskolen og Sødalskolen nævnt som mulige aftagere af skolebørn fra Engdalskolen.
Derfor blev sagen sendt tilbage i børn- og ungeudvalget, og Engdalskolens vokseværk er sat på stand by et stykke tid endnu. Den konservative Anne Mette Villadsen vil have undersøgt, om der er ledig kapacitet på andre vestbyskoler.
Og det er der. Både på Sødalskolen med 230 elever og Tovshøjskolen med 332 elever er der god plads til nye elever.
Veje tilbage til Tovshøjskolen
Da Nordgårdskolen lukkede i 2008, modtog Engdalskolen eleverne fra Lottesvej og Bentesvej. Hvis byrådet synes om den konservative ide, så kan det være, at Tovshøjskolen kan få nogle af Engdalskolens "veje".
Anne Mette Villadsen sagde i byrådet, at hun ikke vil afvise at ændre på skoledistriktet, så Engdalskolen får et mindre elevgrundlag. Og dermed ikke behov for at udbygge skolen med nye lokaler.
Engdalskolen har i dag 717 elever, og efter prognosen vil der være 905 elever om tre år.
På byrådsmødet sagde rådmand Jacob B. Johansen, at der er ledig kapacitet på skoler i vestbyen, men at man i givet fald skal "tvinge" elever til disse skoler ved at flytte skoledistriktet – underforstået, at det ikke vil ske frivilligt. 23,4 procent af Engdalskolens elever er tosprogede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.